Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

„Ízek és színek a Körösök Völgyében fesztivál”

2009.05.14.

Akciócsoportunk munkaszervezete (továbbiakban: Szervező) 2009. március 10-én pályázatot nyújtott be a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által a Vidéki rendezvények, falunapok 2009 szervezésére kiírt pályázati felhívásra.

A bíráló bizottság döntése alapján a Körösök Völgye Akciócsoport Nonprofit Kft. „Ízek és színek a Körösök Völgyében fesztivál” című, 2009. június 27. napján Doboz-Szanazugban megrendezésre kerülő rendezvénye támogatásban részesült.

A Körösök Völgye Akciócsoport területére jellemző a nemzetiségi sokszínűség. A program célja, hogy ezt a sokszínűséget mind az Akciócsoport településeinek, mind a fesztiválra kilátogatóknak megmutassa. Egy színvonalas rendezvénnyel megteremthetjük a hagyományát egy, a Művészetek Völgyéhez hasonló kulturális és gasztronómiai rendezvénysorozatnak.

Célunk, hogy a fesztiválon 18 település képviseltesse magát, mutassa be tehetségeit, termékeit, hagyományait. A program gerincét a hagyományőrző táncegyüttesek, népdalkörök, zenei és/vagy színjátszó társulatok fellépése, a kézműves és iparművészeti termékek kiállítása, népi kismesterségek bemutatása, valamint a helyi gasztronómiai különlegességek kóstolása képezi.

Erre való tekintettel várjuk mindazok jelentkezését, akik fellépőként vagy kiállítóként szeretnének részt venni a fesztiválon, vagy tablók, kiadványok, prospektusok útján szeretnék megjelenésüket biztosítani.

A fellépők (csoportok és előadók) számára az infrastrukturális háttér (6X8 m-es fedett színpad, hangosítással, fénytechnikával, öltözősátor) rendelkezésre áll, egyszeri étkezésüket a Szervező biztosítja. A fellépők helyszínre utazásáról a fellépőnek szükséges gondoskodnia, az utazás költségeit azonban a Szervező átvállalja.
A helyi kézműves és iparművészeti valamint élelmiszeripari termékek kiállítói, népi kismesterségek bemutatói részére igénynek megfelelően 3X3 m-es oldalt zárt pavilont, kiállító asztalt és ülőalkalmatosságot biztosítunk. A megfelelő engedélyek megléte esetén a termékek értékesítése is lehetséges. A kiállítók egyszeri étkezését a Szervező biztosítja.

A vállalkozó kedvű és egy kicsit a főzéshez is értők figyelmébe a Ki-Fő-z-Te főzőversenyt ajánljuk. A kimondottan nemzetiségi ételek és/vagy gasztronómiai különlegességek elkészítésére 3 fős csapatok jelentkezhetnek a nevezési feltételek elfogadása esetén.

Amennyiben rendezvényünk felkeltette érdeklődését, kérem, hogy a vonatkozó jelentkezési/nevezési lap postacímünkre történő visszaküldésével, vagy az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelezze részvételi szándékát.

Postacím: Körösök Völgye Akciócsoport Nonprofit Kft.
               5600 Békéscsaba, Pf. 142.
Tel./Fax: 66/430-355;
Mobil: 20/501-0143;
E-mail: apati@invitel.hu; botose@invitel.hu

A jelentkezések visszaigazolása és a fellépők kiválasztása a beérkezést követő 2 héten belül megtörténik. A legkésőbbi jelentkezési határidő 2009. június 2. napja, a főzőversenyre történő jelentkezés legkésőbbi határideje 2009. június 12. napja.

Amennyiben kérdése merül fel, bátran keressen meg Bennünket elérhetőségeinken!

Főzőverseny jelentkezési lap
Fellépői_kiállítói jelentkezési lap

« Visszalépés
EXP