Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

ÁTADTÁK A SZARVASI KIKÖTŐ –ÉS PIHENŐPONTOT

2014.12.13.

A Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület koordinálásával két, egymáshoz szervesen illeszkedő pályázat keretében 10 partner összesen 100 millió Ft támogatást nyert 2014 tavaszán a vízi-és aktív turizmus infrastrukturális feltételeinek javítására a Körösök mentén. A fejlesztések forrását az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap LEADER térségek közötti együttműködési jogcíme biztosította.

Az egyenként 13 millió Ft önrésszel kiegészített beruházások előkészítése 2013 tavaszán kezdődött, a munkálatok ez év végére készültek el.

A Körös-szögi Területfejlesztési Nonprofit Kft. részprojektjeként megépült új szarvasi kikötő-és pihenőpont ünnepélyes átadására 2014. december 12-én került sor, az eseményen beszédet mondott Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Dankó Béla országgyűlési képviselő és Hodálik Pál, a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület elnöke, Szarvas Város alpolgármestere is.

 

Kis Miklós Zsolt beszédében hangsúlyozta, a kormány vidékfejlesztési politikája a 2014-2020-ig tartó ciklusban is kiemelten támogatja az ilyen és hasonló fejlesztések megvalósulását, melyek célja – akár közvetetten is – a természeti erőforrásokkal történő fenntartható gazdálkodás, a helyi gazdaság fejlesztése. Az államtitkár kiemelte, ezek a beruházások a vidéki munkahelyteremtésen, a vidék megtartó-képességének erősítésén túl ösztönzik a turizmust, népszerűsítik az aktív, egészségtudatos életet.


Dankó Béla köszöntőjében kitért arra, a most elkészült létesítmény nem a város legnagyobb volumenű fejlesztése, de a helyi vidéki közösség életminősége szempontjából komoly jelentősége van. A képviselő kifejezte abbéli reményét, hogy a korszerű, zuhanyzóval, öltözővel, mellékhelyiségekkel felszerelt szociális blokkot, valamint a szilárd burkolaton kialakított fedett pihenőt és szalonnasütő, bográcsozó helyet hamar birtokukba veszik a helyi családi, baráti társaságok, tavasztól pedig a vízi és kerékpáros túrázók is.


Hodálik Pál a beruházás koncepcionális jelentőségét hangsúlyozta. Az elnök elmondta, a kikötő-és pihenőpont szervesen illeszkedik az Egyesület koordinálásával három LEADER térség területét érintő fejlesztési programba, melynek keretében másfél év alatt a Körösök mentén hat ponton korszerű, a kor követelményeinek mindenben megfelelő vízi infrastruktúra épült vagy újult meg, illetve három, modern eszközparkkal ellátott kölcsönző
is létesült.

Az átadót követően a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület szervezésében projektzáró értekezletre került sor a Liget Wellness és Konferencia Hotelben, melyen a média, valamint a térség turisztikában és sportban érdekelt szereplői a Békés Város Önkormányzata és a Kunszentmárton Város Önkormányzata által megvalósított részprojektek részleteivel is megismerkedhettek. A rendezvényen továbbá Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár tartott előadást a 2014-2020-as programozási időszak aktualitásairól, Hodálik Pál egyesületi elnök pedig a LEADER Akciócsoport tevékenységét, elért eredményeit tárta a közönség elé.


A rendezvényről készült fotók weboldalunk Galériájában tekinthetők meg.

 

« Visszalépés
EXP