Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

ÁTADTÁK AZ ÚJ PIACTERET DOBOZON

2015.03.30.

Doboz Nagyközség Önkormányzata 2012-ben nyújtott be pályázatot piactér kialakítására az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) Falumegújítás-és fejlesztés jogcímére.

A közel 12,5 millió forintos beruházáshoz a település 2013-ban több mint 8 millió forint támogatást nyert el, mely a nettó kiadások 85%-át fedezte.

A község szívében megépült új létesítmény ünnepélyes átadására 2015. március 27-én került sor.

Az eseményen Köves Mihály polgármester ismertette a megvalósult fejlesztés sarokszámait. 445 m2 térburkolaton került megépítésre egy fa szerkezetű, 21 termelőnek helyt adó, fedett-nyitott elárusítóhely. A létesítményhez szelektív hulladékgyűjtő sziget, kerékpártárolók és parkolók is kapcsolódnak, megtörtént a környező terület zöldfelületeinek rendezése, valamint elektromos energia és vízvételi helyek is kialakításra kerültek.

A településvezető elmondta, a hatósági előírásoknak megfelelő kerítést a közfoglalkoztatottak bevonásával építették meg, teljes egészében saját forrásból. A polgármester emlékeztetett arra is, a doboziak életében mindig is fontos szerepet töltött be a mezőgazdaság és a piac, ez vélhetően továbbra is így lesz, és ehhez kívántak korszerű, modern környezetet megteremteni.

Hodálik Pál, a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület elnöke nemcsak gratulált a nyertes pályázat sikeres végrehajtásához, de abbéli örömének is hangot adott, hogy az új létesítmény egyszerre járul hozzá az Egyesület három fő célkitűzéséhez. Mint mondta, a kor követelményeinek megfelelő és tetszetős piactér a helyi gazdálkodók jövedelemszerzéséhez és a településkép javításához is hozzájárul, a falusi hagyományokhoz híven pedig a helyi közösségi élet egyik fontos színtere is.

Hodálik Pál kiemelte, az Egyesület a 2007 – 2013 közötti fejlesztési ciklusban 180 projektre több mint 2,5 milliárd Ft forrást osztott szét, ezek közül Kamuton és Dobozon került sor ilyen típusú beruházásokra.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő, a parlament népjóléti bizottságának alelnöke a helyi termékek vásárlásának fontosságára hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta, a magyar termék friss, magas bel tartalmi értékkel rendelkezik és kiváló minőségű, a doboziak pedig különösen híresek jó minőségű zöldségeikről. Elmondta, hogy ő maga is dobozi kistermelőktől szereti beszerezni a friss zöldségeket, s ehhez az új piac kiváló helyszínt biztosít majd a jövőben.

« Visszalépés
EXP