Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

Átadták a mezőberényi Civil Fejlesztő Központot

2011.11.02.

Október 24-én ünnepélyes keretek között adták át a nagyközönségnek a mintegy 22 millió forintból kialakított Civil Fejlesztő Központot Mezőberényben.

Megnyitó beszédében Siklósi István polgármester a civil szervezetek és az alulról jövő kezdeményezések fontosságára hívta fel a figyelmet.

Pocsajiné Fábián Magdolna, a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének titkára köszöntőjében arról szólt, hogy miként lehet élettel megtölteni az intézményt. A szakember szerint a civilek önjárósága, valamint egy kistérségi civil szakmai műhely létrehozása egyaránt hozzájárulhat a centrum eredményes működéséhez. A városban jelenleg mintegy hatvan civil szervezet dolgozik, s részükről máris jelentős az érdeklődés a létesítmény adta korszerű lehetőségek iránt.

Az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ égisze alatt üzemelő Civil Fejlesztő Központban tizenegy különböző helyiség, köztük számos iroda és egy 40 fős oktatóterem szolgálja a szféra szereplőit. A létesítmény korábban a helyi közszolgáltató intézmény irodaépülete volt, ezt alakították át és korszerűsítették az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program LEADER – Közösségi célú fejlesztés jogcímén elnyert 17 millió 453 ezer forintos támogatás és a 4 millió 500 ezer forintos önerő segítségével. A beruházásnak köszönhetően modern tárgyi és számítástechnikai, informatikai infrastruktúra áll az érdeklődők rendelkezésére, a Kulturális Központ munkatársai pedig hétfő, szerda és csütörtöki napokon 8 - 12 óráig, kedd és pénteki napokon 8 - 16 óráig személyesen segítik a non-profit szervezetek tevékenységét.

Forrás: beol.hu
« Visszalépés
EXP