Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

Élménybeszámoló a LEADER EXPO-ról

2009.03.04.

2009.február 27 és március 1. között került megrendezésre az I. Európai LEADER EXPO. A kiállításra a Körösök Völgye Akciócsoport Nonprofit Kft munkatársai ellátogattak és találkoztak a Dél-Alföldi régió Akciócsoportjainak kiállítóival is. Megtekinthették, ahogy a feledés homályába merült népi kézműves mesterségek felelevenednek, valamint megismerték a régiókra jellemző hagyományokat, turisztikai látványosságokat, ételeket, italokat.

A látogatás elsődleges célja a többi helyi akciócsoporttal történő kapcsolatépítés volt.

A kiállítók számos, az adott helyi akciócsoport területére jellemző különleges helyi terméket, hungarikumot mutattak be –kolbászok, savanyúságok, mézek, sajtok, borok, pálinkák stb.-, melyekkel a hétköznapi bevásárlás alkalmával ritkábban találkozhatunk. A hangulatot a vidék kisvárosokból, falvakból érkezett népzenészek és táncosok biztosították.

A 2010-ben újra megrendezésre kerülő LEADER EXPO-n, amennyiben a részvétel finanszírozási feltételei mindenki számára világosabbá válnak, a Körösök Völgye Akciócsoport szándéka szerint aktív részese lesz a rendezvénynek. Javasolni fogjuk a helyi akciócsoport területén tevékenykedő kézműveseknek, kismesterségek művelőinek, illetve helyi termelőknek, hogy vegyenek részt a kiállításon. A kiállításon való részvétellel a régió, ezen belül elsősorban a térség hagyományait, termékeit ismertethetik meg  a látogatókkal, és – akár jövedelmező - kapcsolatokat alakíthatnak ki.

« Visszalépés
EXP