Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

1

2

3

4

6

7

10

16

17

20

21

23

24

30

 

 

 

ÚJ! MEZŐGAZDASÁGI TERMÉKEK ÉRTÉKNÖVELÉSE!

2016.01.04.

Megjelent a Vidékfejlesztési Program "Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban" c. pályázati felhívás.

Támogatás az alábbi tevékenységekre igényelhető:

  • A mezőgazdasági termékek értéknövelése, a piacra jutást elősegítő technológiai fejlesztést célzó beruházások támogatása az élelmiszer-feldolgozás vállalati hatékonyságának növelése érdekében (magasabb hozzáadott értékű termékek előállítása, versenyképesebb vállalati, termelési és termékstruktúra kialakítása, optimalizálása, valamint a piacra jutás elősegítése, piaci keresletre és/vagy termékpálya együttműködésre alapozott kapacitásbővítés);
  • A mezőgazdasági termékek értéknövelésével összefüggő, a környezeti erőforráshatékonyságot célzó fejlesztések támogatása;
  • Anyag-, energia- víztakarékos, valamint a környezetterhelést egyéb módon csökkentő feldolgozási technológiák és működési módszerek bevezetése. Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek, megújuló energiával működő technológiák.
     

Támogatási kérelmet mezőgazdasági termelők és mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások, illetve ezek konzorciumai nyújthatnak be.

A támogatási kérelmeket elektronikus úton, 2016. február 25-től lehet benyújtani, az elbírálás szakaszosan történik. 

Az igényelhető támogatás legmagasabb összege egyéni beruházás esetén 500 millió Ft, kollektív beruházás esetén 1 500 millió Ft. A támogatás mértéke a Körösök Völgye Akciócsoport területén 50%.

A részletes pályázati dokumentáció az alábbi linken érhető el:

www.palyazat.gov.hu/node/57211

« Visszalépés
EXP