Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

ÚJ ARCULATI KÉZIKÖNYV JELENT MEG

2012.08.29.

2012. augusztus 15-én új, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap keretében támogatott projektgazdák által kötelezően alkalmazandó Arculati kézikönyv jelent meg.

A Kézikönyv tartalmazza a beruházással érintett területeken kihelyezendő projekttáblák arculati elemeit, valamint a képzések, rendezvények helyszínén megjelenítendő plakátok, illetve egyéb kommunikációs kellékek (pl. roll-up-ok)minimum formai követelményeit - a betűk típusát, méretét, a rögzítendő tartalmat, a képek és szövegek egymáshoz és felülethez viszonyított arányát, az alkalmazandó színeket és elrendezési formákat.

A logók a szolgáltatók számára alkalmas formátumban szintén elérhetőek.

Az EMVA keretében támogatott projektgazdáknak a beruházás helyszínén vagy a beruházással érintett eszközökön legkésőbb az első kifizetési kérelem benyújtásáig meg kell jeleníteniük a támogatás forrását.

Eszközbeszerzés esetén az infrastrukturális fejlesztéseknél alkalmazandó projekttáblák adataival megegyező, A4 méretű matrica elhelyezése szükséges. Amennyiben ilyen méretű matrica elhelyezése az eszköz méretétől függően nem lehetséges, az eszközök tárolási helyén ún. kis projekttáblát szükséges kifüggeszteni.

Infrastrukturális és építési beruházás esetén, ha a megítélt támogatás összege az 500 000 euro-t meghaladja, nagy projekttáblát(3x1,5 m), ha a támogatás a fenti összeget nem éri el, kis projekttáblát (A1)kell kihelyezniük a kedvezményezettnek.

A projekttábla, tartalmazza:

  • EU zászló
  • ÚMVP logo
  • Darányi Ignác Terv logo
  • EMVA mondat logo
  • Projekt megnevezése
  • Kedvezményezett neve
  • Támogatás összege(Ft/euro)
  • Építési munka esetén a kivitelező és a felelős műszaki ellenőr neve, valamint a kivitelezés időtartama.

A támogatás forintösszegét a támogatási határozat kelte szerinti év első napján érvényes EKB középárfolyamon kell euro-ra átszámítani a kapott támogatás az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap(IV. LEADER) jogcíméből finanszírozott, a projekttáblák és kommunikációs kellékek kötelező eleme a LEADER logo is.

Az új Arculati Kézikönyvet tartalmazó 97/2012. (VIII.15.) IH közlemény a www.kormany.hu vagy a www.umvp.eu weboldalakról letölthető. « Visszalépés
EXP