Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

1

2

3

4

6

7

10

16

17

20

21

23

24

30

 

 

 

ÚJ PÁLYÁN KEZDTE A SZEZONT A CSABACSŰDI FOCICSAPAT

2012.09.04.

A Csabacsűdi Sportegyesület idén tavasszal 7 000 000 Ft-ot nyert a helyi sportpálya biztonsági és technikai fejlesztésére. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap LEADER - Közösségi célú fejlesztés jogcím keretéből finanszírozott támogatás a beruházás teljes költségét fedezi.

A civil szervezet az utolsó bajnoki meccset követően rögtön megkezdte a megvalósítást. A nyári szünetben biztonsági korláttal kerítették körül a pályát, a kapuk mögé labdafogó hálókat telepítettek, a megközelítés érdekében pedig játékos  kijárót és parkolókat is kiépítettek. A hosszú évek óta elavult, rossz állapotban lévő cserepadok is megújultak.

A fejlesztés nem csupán a számos települési sportprogramnak és kulturális rendezvénynek helyet adó pálya esztétikai és infrastrukturális megújítását szolgálta, de biztosítja a Magyar Labdarúgó Szövetség szabványainak való megfelelést is, így a sikerei révén méltán népszerű focicsapat továbbra is a Megyei I. Osztályban versenyezhet.

A felújított sportpályát ünnepélyes átadás keretében a bajnokság augusztus 19-i nyitómeccsén vehették birtokukba a sportolók. Az átadáson beszédet mondott Hodálik Pál, a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület elnöke, Szarvas Város alpolgármestere és Dankó Béla, a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, a térség országgyűlési képviselője is.
Köszöntőjükben mindketten a mozgás és a sport egészségmegőrző, nevelő hatását, közösségformáló erejét hangsúlyozták, s hogy a csabacsűdihez hasonló fejlesztések elemi fontosságúak a kistelepülések népességmegtartó képességének fokozásához.

« Visszalépés
EXP