Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

Új játszóteret adtak át Kondoroson

2011.12.13.

December 2-án átadásra került a Széchenyi téren kialakított új játszótér Kondoroson. Az alkalomból szervezett ünnepi eseményt Paluska Zoltán, a projektgazda Iciri-Piciri Alapítvány kuratóriumi elnöke nyitotta meg, köszönetet mondva a pályázatban és kivitelezésben résztvevőknek. Elmondta, az Alapítvány már öt éve dolgozik azon,hogy a kondorosi gyermekek számára biztonságos és az előírásoknak megfelelő játszóteret biztosítsanak. A sok munka gyümölcse 2011decemberére érett be.

A szabványos játszótér építése a 135/2008. (X. 18.) FVM rendelet alapján, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtott Falumegújításra és -fejlesztésre igénybe vehető, mintegy 24 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.
Az elnyert forrásból a játszótér kialakításán túl a település képi megjelenését javító infrastrukturális fejlesztésekre, sétaút és pihenőkert kialakítására is áldoz majd a civil szervezet. 

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Simon Attila István, a Vidékfejlesztési Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára is, kifejezve örömét, hogy a vidéki településen ilyen színvonalas és egyben családösszetartó beruházás valósulhatott meg.


Dankó Béla, Kondoros polgármestere, a térség országgyűlési képviselője elmondta, az Önkormányzat örömmel támogatta az Alapítvány tervét, nemcsak területbiztosítással, de a felmerülő anyagi kötelezettségek átvállalásával is, hisz az egész település érdeke, hogy még szebb lakó es színvonalas nevelési-oktatási környezet várja az itt élő családokat és gyermeket.

Kondoros területén korábban nem volt a hatályos szabályozásnak megfelelő játszótér. A kor színvonalának megfelelő beruházás így elsősorban a gyermekek életminőségét javítja, de a településen élők és a turistaként érkezők is jó minőségű és biztonságos közösségi teret használhatnak. A tervezés során figyelmet fordítottak az akadálymentesség követelményeinek betartására, valamint a készségfejlesztés lehetőségeinek biztosítására is.
A játszótéren különféle burkolati anyagok, enyhe lejtők, emelkedők, domború és homorú felületek,vezetősávok kialakításával lehetővé válik, hogy mozgáskorlátozott és csökkent látóképességű gyermekek játék közben gyakorolhassák az életvitelükhöz szükséges mozgást, tájékozódást.
A kerítéssel ölelt területen 11 db játszótéri eszközt helyeztek el kiegészítő térelemekkel, amelyek kapcsolódnak a település legendájához (miszerint Rózsa Sándor a Kondorosi Csárda kéményében bújt el és mászott ki a csendőrök elől,valamint az alagút legendájához, miszerint a betyárok a Csárdából vezetőalagúton keresztül szöktek el).

A játszótér elhelyezése nem csak a szép, természet közeli környezet miatt kedvező, a gyerekek,látogatók biztonsága miatt is, hiszen a telekbelső csak gyalogosan közelíthető meg. A játszótér létrehozása a település valamennyi gyermekének, felnőttjének, az ide érkező turistáknak kikapcsolódást nyújthat, hiszen a terület a település középpontjában fekszik, könnyen megközelíthető, a létesítményhez akadálymentes parkoló is kialakításra került.


Forrás: kondoros.hu

« Visszalépés
EXP