Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

1

2

3

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

A HOLT KÖRÖST IS FELTÉRKÉPEZTE A ZERGE IFJÚSÁGI ÉS TÚRASPORT EGYESÜLET

2013.08.13.

A Zerge Ifjúsági Túrasport Egyesület több mint 24 millió Ft támogatást nyert a LEADER - Térségen belüli szakmai együttműködés jogcím keretében megvalósuló, "Gátak nélkül a Körösök Völgyében" c. projektjére. 

 

 

Az 51 helyi szereplő partnerségére épülő együttműködés célja, hogy az itt élőknek és az ide látogatóknak egyaránt új lehetőségeket mutasson a vízi turizmus fejlesztésére, új képzési módszerek révén segítse a térség aktív turizmusának népszerűsítését.

 

A projekt keretében számos tréningre és rendezvényre sor kerül, de színes kiadványok, szakácskönyv és promóciós termék is készül a közös munka nyomán.

2013. július 20-án, a történelmi Magyarország földrajzi középpontjánál negyedik alkalommal szálltak kenuba az Egyesület tagjai, partnerei és a vízi sportok kedvelői. A túrának a Szarvas és Békésszentandrás közötti Holt Körös Holtág mentén fekvő természeti és épített értékek bemutatása mellett az útvonalhoz kapcsolódó értékleltár és egy GPS alkalmazáshoz készülő nyomvonal pontjainak felvétele is célja volt.

A rendezvényt a hagyományoknak megfelelően Sós Imre, a pályázó szervezet elnöke nyitotta meg, a közel 120 fős csapatot pedig Hodálik Pál, a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Elnöke, Szarvas Város alpolgármestere is köszöntötte.


Az esemény házigazdája, egyben a túra vezetője Hüttner Csaba, kenu világbajnokunk volt, aki a dedikálások és rajongói kérdések közepette a híres Békési kolbász kóstoltatására is fordított időt.


Az ország több pontjáról érkezett résztvevők különleges természeti környezetben evezhettek, hiszen a Szarvasi Arborétum és a Körös-Maros Nemzeti Park több pontját is érintették, számos egyéb ritkaság mellett Mocsári Ciprusokat és Teknősöket is láthattak.


A túra békésszentandrási végpontján a csapat Kolonics György emlékművét is felkereste, Sós Imre koszorút helyezett el a tragikus hirtelenséggel elhunyt sportoló tiszteletére.

Az Egyesület következő – a projekt keretében utolsó – vízi túrájára 2013. augusztus 17-én kerül sor, amikor is a Hármas Körös Csárdaszállástól Gyomaendrődig tartó szakaszát térképezik majd fel.

 

 

 

« Visszalépés
EXP