Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

A KÖZÖSSÉGI MISSZIÓ SZEPTEMBER MINDEN HÉTVÉGÉJÉN ÖTLETES PROGRAMOKKAL VÁRJA AZ ÉRDEKLŐDŐKET

2012.08.22.

Az EMVA LEADER jogcím Közösségi terek kialakítása és funkcionális hasznosítása célterület keretében támogatott Közösségi Misszió szeptemberben minden szombaton közösségépítő programmal várja az érdeklődőket.

A "Nagyapáink ételei, helyi alapanyagokkal - a 21. században" címmel sorra kerülő, bárki által látogatható rendezvénynek az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósult, kemencével felszerelt kerti pavilon ad helyet. A program keretében a helyi kistermelők termékeinek bemutatására és értékesítésére adnak lehetőséget, egybekötve a jellegzetesen helyi, hagyományos vendégcsalogató ételek készítésével és interaktív beszélgetéssel az étkezési, főzési szokásokról. A szervezőket az egyik helyi étterem elismert főszakácsa segíti a lebonyolításban, akivel a különböző korok gasztronómiai világába barangolhatnak az érdeklődők.

A program időpontja: 2012. szeptember 8., de. 9 órától egész nap
A program helyszíne: 5553 Kondoros, Deák Ferenc u. 12.

A CIVIL NAP keretében egy közösségfejlesztő műhely elindítását tervezik. Céljuk letenni a településen működő civil szervezetek együttműködésének alapjait – többek között a projektkeretében létrehozandó közösségi tér jövőbeni kihasználtsága érdekében is.

                                                A program időpontja: 2012. szeptember 15., de. 10 órától egész nap
                                                         A program helyszíne: 5553 Kondoros, Deák Ferenc u. 12.

A Mozdulj Kondoros! címet viselő programmal a Misszió a helyi közösségek egészségtudatos szemléletét alakító, az egészséges életmódot propagáló rendezvényt kíván szervezni, ahol a szemléletformáló előadások, beszélgetések, filmvetítések mellett sportágak választásra, sportágak kipróbálására is lesz módjuk a résztvevőknek. A megjelenő gyerekek között fődíjként egy kerékpár, illetve további kisebb értékű sportszer (foci labda,tollas ütő, ping-pong szett) kerül kisorolásra. Együttműködő partnerük, a Kick-Boksz Egyesült segítségével röplabda házi bajnokság, gerinctorna, csikós bemutató és lovagoltatás, jógázás jógaoktató vezetésével, karate bemutató - önvédelmi technikák kipróbálása fekete öves mesterek irányításával, frissítő masszázs, és fittball is megvalósul.

A résztvevők számára a kerti sütőben frissen sült, egészséges alapanyagokból készült pizza kerül felszolgálásra, illetve üdítőt biztosítanak az egész nap folyamán.

                                              A program időpontja: 2012. szeptember 22., de. 9 órától egész nap
                                                       A program helyszíne: 5553 Kondoros, Deák Ferenc u. 12.

A „Kisinasok Kézműves Tanodája” a régi időket eleveníti fel, mikor a faluhelyen a gyerekek maguk készítették játékaikat, (babát, állatokat, stb.) a természet kínálta alapanyagokból, kukoricából, vesszőből, nádból. A Közösségi Misszió az alkotás örömét a mai gyerekekkel is szeretnék megismertetni. Gondolva az ifjúság mozgásigényére, a program során népi mozgásos, valamint ügyességi játékokat is kipróbálhatnak a résztvevők.

                                              A program időpontja: 2012. szeptember 22., de. 9 órától egész nap
                                                       A program helyszíne: 5553 Kondoros, Deák Ferenc u. 12.

« Visszalépés
EXP