Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

1

2

3

4

6

7

10

16

17

20

21

23

24

30

 

 

 

BEFEJEZÉS ELŐTT A DOBOZI BEMUTATÓ GAZDASÁG

2014.10.09.

Hankó-Debreceni Éva őstermelő, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) LEADER Vállalkozási célú és Turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímek keretében két projekt révén csaknem 20 millió Ft támogatást nyert bemutató gazdaság kialakítására, Dobozon.

A tervezett fejlesztések eddigi eredményeiről maga a Pályázó adott hírt Egyesületünknek.

 

  

"A dobozi Bodor portán Hankó-Debreceni Éva őstermelő vállalkozásának alapjait erősítő beruházás a záró akkordjainál tart. A Darányi Ignác Terv pályázati forrásából támogatott bemutató gazdasági udvar deszkakerítéssel, fa terménytárolóval büszkélkedhet; megépült a szabadtéri kiállítótér, valamint a filagória, ahol a gasztronómia rajongói hódolhatnak szenvedélyüknek, hiszen alatta kemence, grillező és bográcsozó lett kialakítva. Az új építésű belső utakon, járdákon pedig „száraz lábbal” közlekedhetünk a portán. 


Az építési munkálatokat követően, a beruházást a kiállítótér eszközbeszerzései tették teljessé, melyek az állattartáshoz kapcsolódnak: a baromfiudvar lakói számára etetők, itatók, a nyúltartáshoz pedig modern ketrecek érkeztek.


A portán jól megfér egymás mellett a hagyomány és a korszerűség, megvalósítva a beruházók eredeti elképzelését: a múlt és a jelen gazdasági technológiáinak együttes bemutatását és alkalmazását. Mert ugyan napelem működteti a modern aszalókat, ugyanakkor a látogatók találkozhatnak a fűzfából font szárítóval is.


Hasonló párhuzamot fedezhetünk fel a tojások keltetésében is. Természetesen a gazdasági udvarban a kotló költi ki a kiscsibét, a tyúkanyó szerepe elvitathatatlan jelentőségű; ugyanakkor a projekt keretében beszerzett tojáskeltető is hozzájárul a gazdaság baromfiudvarának benépesítéséhez."

 

Hankó-Debreceni Éva

« Visszalépés
EXP