Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

1

2

3

4

6

7

10

16

17

20

21

23

24

30

 

 

 

CSABACSŰDI EREDMÉNYEK

2014.04.01.

A települési önkormányzat és a helyi sportegyesület két év alatt négy projekt keretében több mint 34 millió Ft támogatást nyert a LEADER Program keretében.

2013-ban megtörtént a Művelődési Ház részleges felújítása, és a sportpálya MLSZ szabványoknak megfelelő biztonsági fejlesztése. Idén a sporttelep további fejlesztésére és a ravatalozó felújítására fordították az elnyert összeget.

 

ÜNNEPÉLYES ÁTADÓVAL INDULT A SZEZON

 

A tavalyi évhez hasonlóan idén is jelentős fejlesztést hajtott végre a Csabacsűdi Sportegyesület a település sportpályáján. Az Egyesület több mint 12 millió Ft támogatást nyert 2013-ban az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap falumegújítás-és fejlesztés intézkedése keretében a helyi sport telep infrastrukturális fejlesztésére.

A támogatási program révén 100%-ban finanszírozott beruházás keretében a focicsapat edzéseinek és mérkőzéseinek, az utánpótlás nevelésnek, az iskolai oktatásnak és a nagyközség kulturális, közösségi és tömegsport rendezvényeinek egyaránt otthont adó telepen felújították és jelentősen kibővítették a tornateremhez tartozó vizesblokkot. A projekt részeként megújultak az öltözők és új zuhanyzó/mosdó helyiségek kerültek kialakításra. A projektgazda Egyesület a létesítmény akadálymentes megközelítéséről és használhatóságáról is gondoskodott, hiszen az épület a sportolókat és a látogatókat egyaránt szolgálja majd. 

Az ünnepélyes átadáson Szilágyi Mihály, a Csabacsűd Sportegyesület elnöke a beruházás szükségességét hangsúlyozta. Mint mondta, a fejlesztés jelentősége nem csupán abban rejlik, hogy megfelelő körülményeket teremt a versenyzők és a helyi iskola növendékei részére, de az MLSZ által előírt verseny kiírásoknak való megfelelést is biztosítja.

Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének tagja is elismerését és örömét fejezte ki. Az MLSZ Békés megyei elnöki tisztségét is betöltő képviselő a mozgás és a sport egészségmegőrző, nevelő hatását, közösségformáló erejét hangsúlyozta, s hogy a Csabacsűdihez hasonló fejlesztések elemi fontosságúak a kistelepülések népességmegtartó képességének fokozásához.

 
Hodálik Pál, a támogató Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület elnöke emlékeztetett, a LEADER Akciócsoport helyi igényfelmérésen alapuló kezdeményezésének köszönhetően vált lehetőség arra, hogy a falvak sportpályái és sportlétesítményei megújulhassanak. Köszöntőjében a Sportegyesület és a települési önkormányzat példaértékű együttműködését és közös gondolkodását is méltatta, és reményét fejezte ki további sikeres pályázatok megvalósításával kapcsolatosan.
 

 

FELSZENTELTÉK A FELÚJÍTOTT RAVATALOZÓT

 

Ugyancsak az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap falumegújítás-és fejlesztés intézkedése keretében nyert támogatást a helyi ravatalozó felújítására Csabacsűd Nagyközség Önkormányzata.

Ahogyan azt Molnár József polgármester elmondta, a 7 millió 248 ezer forint pályázati támogatás a beruházás nettó költségét fedezte, az áfa összegét az önkormányzat önerőből biztosította.

A fenti összegből az épület mind szerkezeti, mind esztétikai, mind pedig funkcionális szempontból teljesen megújult. A nyitott előteret beépítették, a mozgáskorlátozottak számára vizesblokkot alakítottak ki. A tetőszerkezetet felújították, s a régi palák helyett cserepekkel borították. Az épület több helyiségében is új padlóburkolatot raktak le. Hamarosan új drapériák is lesznek, ezekhez az anyagi forrást a helyi szlovák önkormányzat biztosítja.
Molnár József megköszönte azt a türelmet és megértést, melyet a lakosság a felújítás ideje alatt tanúsított.

A beruházás jelentőségét méltatta Dankó Béla országgyűlési képviselő és Hodálik Pál, a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület elnöke is.

A ravatalozót Láng Pál csabacsűdi evangélikus lelkész és Seidl Ambrus szarvasi katolikus plébános szentelte fel.


Forrás: newjsag.hu
 

« Visszalépés
EXP