Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

EGYHANGÚAN FOGADTA EL A KÖZGYŰLÉS A FELÜLVIZSGÁLT HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁT

2013.04.11.

A Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület Közgyűlése 2013. április 11-i ülésén tárgyalt a "Sokszínű természet, sokszínű társadalom a Körösök völgyében" c. Helyi Vidékfejlesztési Stratégia felülvizsgálatáról.

A felülvizsgálat során megállapítást nyert, hogy a 2011 tavasza óta végbement gazdasági-társadalmi változások a térség fejlődési irányaiban, a környezeti, gazdasági, társadalmi folyamatokban nem okoztak változást, a korábbi negatív trendek azonban egyes területeken egyértelműen felgyorsultak. A munkanélküliség, a jövedelmi viszonyok és az elvándorlás tekintetében a probléma továbbra is erőteljesen van jelen.

A térség erősségeire és lehetőségeire alapozott kitörési pontok ugyanakkor továbbra is az agrárium és a turizmus fejlesztése, valamint a megújuló és bioenergia hasznosítás lehetnek. A Stratégia korábbi forrásallokációja is ezen intézkedési célrendszert tükrözi, így jelentősebb átrendeződés a fejlesztési jogcímek között nem indokolt.

A Stratégia alapcélja, célkitűzéseinek és intézkedéseinek rendszere érdemben nem változott. A 6 fő célkitűzéshez a korábbi 19 intézkedés helyett 18 társul, a D.4. intézkedés törlésre, az F) célkitűzés és a B.1., F.1., F.3. intézkedések pontosításra kerültek. Megtörtént a Helyzetelemzés fejezetekhez kapcsolódó adatok aktualizálása és az újabb eredmények összegzése a korábbiakkal, valamint a Stratégia kiegészült a LEADER Intézkedési Terv melléklettel, mely a 2013. évi LEADER pályázati felhívás alapját képezi majd, és melynek megvalósítására 194 millió Ft áll rendelkezésre!
« Visszalépés
EXP