Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

EMLÉKTÁBLÁT AVATTAK MEZŐBERÉNYBEN

2012.11.19.

Mezőberényben idén tavasztól őszig a helyi sportélet évszázados hagyományait és eredményeit ünnepelték. A „100 éves a mezőberényi sport” rendezvénysorozat keretében sok egyéb program mellett emléktúrát, horgászversenyt és kiállítást, szakosztályi emléküléseket is rendeztek.

A programsorozat megkoronázásaként a Mezőberényi Football Club szervezésében 2012. november 11-én ünnepélyes emléktábla avatására került sor.
Mezőberény Város Önkormányzata és sportszerető polgárai az első mezőberényi sportegyesület megalakulása centenáriumának állítottak emléket a Városi Sportpályán.

A tábla avatás mellett örömteli pillanat volt a megújult tribün birtokba vétele is. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap LEADER – Közösségi célú fejlesztések intézkedés keretében a pályázó települési önkormányzat 7 millió forintot nyert a lelátó felújítására. A támogatásnak köszönhetően, mely a beruházás nettó költségét fedezte, a tribün teljes padozat és tető cseréje, valamint a beton felépítmény javítása és a külső burkolati elemek helyreállítása is megvalósult a szezon kezdetre.

A rendezvé
nyt több nagynevű labdarúgó és a helyi öregfiúk csapatának tagja is megtisztelte. A bajnoki meccsek előtt Siklósi István, a város polgármestere és Dankó Béla, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja, a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke köszöntötte a mezőberényi és csabacsűdi csapatok sportolóit és szurkolóikat.

A hazai felnőtt csapat 1 ponttal, míg az ifjúsági csapat 3 pontot érő győzelemmel ünnepelte a jeles alkalmat.

« Visszalépés
EXP