Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

1

2

3

5

7

8

9

15

16

17

18

21

24

25

26

28

30

31

 

 

 

Gy.I.K.

Mi a "de minimis" és miért fontos?

2011.09.07.

A "de minimis" típusú, vagyis ún. csekély összegű támogatási források az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló támogatási programok egyes támogatási típusai. E támogatás típusokból meghatározott időszakon belül (3 év) egy ügyfél csak meghatározott támogatási összeget kaphat (200 000 euro), amennyiben a vonatkozó jogszabály (1998/2006/EK rendelet) hatálya alá tartozik. A korlátozás oka, hogy a kapott támogatások révén ne sérüljön a versenysemlegesség elve. Azt, hogy az adott támogatás "de minimis" típusú támogatás-e vagy sem, a vonatkozó kiírás tartalmazza.

Ki tartozik az 1998/2006/EK rendelet hatálya alá?

Azt, hogy az adott ügyfélre vonatkozik-e a 3 éven belül legfeljebb 200 000 euro igényelhető szabály, az ügyfél típusától (vállalkozás, civil szervezet, önkormányzat stb.) és a támogatott projekt jellegétől (üzleti célú vagy nem üzleti célú) is függ.

Az önkormányzatok és civil szervezetek nem üzleti célú projektjeire nyújtott támogatások jellemzően nem minősülnek "de minimis" támogatásnak, vagy csak korlátozottan minősülnek annak. Vagyis pl. ha egy civil szervezet 2010-ben 100 000 euro támogatást nyert az EMVA III. tengely "Falumegújítás és fejlesztés" jogcímben játszótér építésére, 2011-ben akár 200 000 euro-t is igényelhet az EMVA III. tengely "Vidéki örökség megőrzése" jogcím keretében, mivel esetében a 200 000 euro/3 év limit csak a "Falumegújítás és fejlesztés" jogcím vonatkozásában releváns.

 

» Tovább

Mi a technikai közreműködés lényege?

2011.08.18.

A pályázatot benyújtani kívánó ügyfelek a Körösök Völgye Akciócsoport munkaszervezetét is megbízhatják a pályázat beadásával. Ez azért lehet előnyös, mert ebben az esetben nem szükséges az ügyfélkapus hozzáférés és az MVH regisztrációs szám egyidejű megléte (ami csak magánszemélyek esetén lehetséges). Szervezeteknek tehát célszerű ezt a megoldást választaniuk.

Amennyiben munkatársainkat szeretnék felkérni az ún. technikai közreműködői feladatok ellátására, úgy ezen igényüket legkésőbb 2011. szeptember 10-ig, írásban kell jelezniük felénk, egyúttal vállalniuk kell a 76/2011. (VII.29.) VM rendelet 20.§ (2) bekezdésében előírt kötelezettségeket.
 
» Tovább

Mit kell tudni az elektronikus benyújtáshoz?

2011.08.18.

Elektronikus pályázat benyújtás esetén a beadás csak „Ügyfélkapus” hozzáférés birtokában és MVH regisztrációs szám egyidejű megléte esetén lehetséges.

Az ügyfél döntése alapján a pályázat benyújtása meghatalmazott útján is teljesíthető. Ez esetben az ügyfél képviselője (meghatalmazott) a saját regisztrációs számát és ügyfélkapus hozzáférését használhatja a pályázatbeadásához, mindenekelőtt azonban érvényes meghatalmazással kell rendelkeznie mindezen tevékenységek végrehajtására. A képviselő részére a meghatalmazást az ügyfél már meglévő, vagy újonnan igényelt jelszava aktivizálásával adhatja meg.

Az ügyfél a meghatalmazáshoz szükséges jelszót a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal illetékes kirendeltségén, személyesen vagy postai úton igényelheti a G946 nyomtatvány  benyújtásával.

A LEADER pályázati felhívás 2011-re történő pályázat benyújtáshoz az Akciócsoport munkaszervezete ún. technikai közreműködőként igénybe vehető.
 
 
» Tovább

Mik a LEADER kritériumok és hol találhatom meg őket?

2011.08.18.

A LEADER kritériumok a LEADER alapelvekből levezetett, célterületenként meghatározott követelmény-rendszerek, melyeknek való megfelelés a pályázat benyújtásának alapfeltétele.

Az ügyfélnek a projekt adatlapon kell alátámasztania/megindokolnia, hogy a tervezett fejlesztés az adott célterület LEADER - kritériumai közül legalább négynek megfelel.

Pl: 1 016 848 célterület 1.1-es kritériuma: a javaslat az akcióterület több települését érinti

"A tervezett fejlesztés az előírt kritériumnak megfelel, mert az együttműködésben 6 település cigány kisebbségi önkormányzata részt vesz, a program keretében szervezett képzések pedig 4 településen kerülnek megtartásra."

A LEADER-kritériumok listája a DOKUMENTÁRBÓL letölthető.

 

» Tovább

Mi a HBB és mi a szerepe?

2011.08.18.

A Helyi Bíráló Bizottság (HBB) dönt arról, hogy a benyújtott projekt adatlapok az Akciócsoport Vidékfejlesztési Stratégiájához illeszkednek-e, illetve megfelelnek-e az előírt LEADER - kritériumok közül legalább négynek.

 

» Tovább

Archívum

2009.11.06.

» További hírek
EXP