Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

HIVATALOSAN IS ÁTADTÁK A KUNSZENTMÁRTONI KISHAJÓ KIKÖTŐT

2015.07.28.

Július utolsó hétvégéjén kicsiket és nagyokat megmozgató Sportnapot és Sárkányhajó versenyt rendeztek Kunszentmártonban.

A város 800 éves fennállását ünneplő programsorozatba illeszkedő rendezvénynek a nemrégiben megújult Körös part adott otthont. A területen néhány héttel korábban fejeződtek be az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap LEADER - térségek közötti együttműködés intézkedés keretében támogatást nyert pályázat építési munkálatai, melyek eredményeként a település új kishajó kikötővel és sólyapályával gazdagodott.

A megállóhelyen új szaniter konténer és több kültéri bútor is telepítésre került, az egyes létesítmények összeköttetésére burkolt utak épültek. A Körös part így a vízen és szárazföldön érkezők számára is újra remek pihenőhelyként funkcionál.

A beruházás ünnepélyes átadására stílusosan a sportnap keretében került sor. Fazekas János, Kunszentmárton Város alpolgármestere, a Tiszazug LEADER Egyesület elnöke beszédében kiemelte, a város régi adósságát törlesztette a régi-új közösségi tér kialakításával, hiszen a helyiek régóta vágytak arra, hogy "a Körös parton újra legyen élet".

Az eseményen Hodálik Pál, a projektet koordináló Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület elnöke is részt vett.

Az elnök köszöntőjében hangsúlyozta, a kunszentmártoni kishajó kikötő megépítése nem csak a város, de a Körösök vízi túraútvonalai tekintetében is hiánypótló fejlesztést jelent. Emlékeztetett, a most átadott beruházás szerves része annak a több megyét érintő turisztikai fejlesztésnek, melynek keretében a Fehér-Körös gyulai szakaszától a Hármas-Körös kunszentmártoni szakaszáig, illetve a Hármas-Körös útvonalába bekapcsolt Holt-Körösön 6 ponton javulnak a vízi turizmus fogadási feltételei.

Hodálik Pál a 10 partner részvételével és összesen 100 millió Ft támogatással megvalósuló fejlesztések kapcsán a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület, a Tiszazug LEADER Egyesület és a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület szakmai együttműködését emelte ki.

 

ui: a sárkányhajó versenyen Egyesületünk részéről Nacsa Adrienn kolleganőnk és lelkes barátnői álltak helyt, akik bár nem Körös parti lányok, szegediek lévén nem ijedtek meg a víztől! Ezúton is gratulálunk nekik a részvételhez!


« Visszalépés
EXP