Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

1

2

3

4

6

7

10

16

17

20

21

23

24

30

 

 

 

Hasznos tudnivalók a LEADER pályázat benyújtásához!!!

2009.10.12.

A LEADER Program keretében 2009. október 1. napjától elérhető támogatásokról több helyről, több dokumentumból szükséges tájékozódni. Ehhez kíván a Körösök Völgye Akciócsoport segítséget nyújtani.

A 122/2009. (IX.17.) FVM rendelet tartalmazza azokat az általános keretfeltételeket, melyeket az országban minden Akciócsoportra - így a Körösök Völgye Akciócsoportra is - és minden ügyfélre egyaránt alkalmazni szükséges. Ez a következő linken keresztül érhető el:

http://www.fvm.hu/main.php?folderID=957&ctag=articlelist&iid=1&articleID=14795

A rendelethez megjelent az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága 69/2009 (X. 2.) közleménye keretében a Pályázati felhívás, mely a szintén minden Akciócsoport és minden ügyfél esetében érvényes feltételek részletezésére szolgál. A Pályázati felhívást a következő linkre kattintva elérheti:

http://www.fvm.hu/doc/upload/200909/leader_palyazati_felhivas_090929.pdf

Az egyes Akciócsoportok területén alkalmazandó további speciális feltételeket - így a Körösök Völgye Akciócsoport területére érvényes egyedi előírásokat is - egy ún. HPME katalógus tartalmazza. E katalógusban, mely a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal www.mvh.gov.hu címen elérhető weboldal jobb alsó részében a Gépkatalógus és az Építési Normagyűjtemény alatt található, ún. célterület adatlapokkal találkozhatnak. A következő linkre kattintva
 
http://www.fvm.hu/main.php?folderID=832&ctag=articlelist&iid=1&articleID=14831

a lap alján található felsorolásban, a Körösök Völgye Akciócsoport nevére klikkelve, egy tömörített ZIP file található, mely tartalmazza az Akciócsoport által összeállított speciális  formanyomtatványokat, illetve egy PDF fájlban megtalálható az Akciócsoportra vonatkozó összes LEADER célterületet.

Az adatlapok minden, az Akciócsoport által támogatott célterületekre vonatkozó információkat (támogatható tevékenységek, elszámolható költségek, igényelhető minimum és maximum támogatás összege, támogatási intenzitás mértéke, jogosult települések, egyéb alanyi és tárgyi feltételek, jogkövetkezmények) tartalmaznak, melyek együttes betartása szükséges a sikeres pályázatokhoz.

A formanyomtatványokat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 141/2009. (X. 5.) közleményében teszi közzé, mely elérhető a következő linken keresztül:

http://www.mvh.gov.hu/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_CH?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/wps/wcm/connect/MVH_hu/Tamogatasok/EMVA/K20091005001-141-2009-mvh

A pályázatok benyújtása postai úton az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által rendszeresített és az Akciócsoport által összeállított formanyomtatványon lehetséges a Körösök Völgye Akciócsoport Nonprofit Kft-hez.

POSTACÍM: 5600 Békéscsaba, Pf. 142.

Amennyiben a fenti dokumentumokkal kapcsolatosan kérdésük van, elképzeléseik megvalósításához további információra, segítségre van szükségük, kérjük, bátran keressenek meg bennünket elérhetőségeinken.

« Visszalépés
EXP