Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

Helyi Tájak - Helyi Emberek - Helyi Értékek

2011.07.12.

A Magyar Idegenforgalmi és Területfejlesztési Egyesület kiadásában jelent meg a Helyi Termék Magazin első száma nemrégiben. A hiánypótló kiadvány segít eligazodni a helyi termékek világában, egyfajta iránytű, amely az egészséges életmódot, a tudatos vásárlást, az élelmiszerbiztonság szabályainak betartását, és a "Helyben helyit", azaz a lakókörnyezetünk közvetlen környezetében megtermelt egészséges élelmiszerek fogyasztását népszerűsíti.

Az életmód magazin első számában bepillanthatunk a Túristvándi "önellátó falu" programjába, olvashatunk a Zsámbéki-medence "stelázsi" programjáról, bemutatkozik Tálas László, tiszazugi borász és családi kézműves borászata, megismerkedhetünk a Bükk-alja rejtélyes kaptárköveivel, valamint a Békési Biokultúra Egyesület tevékenységével. Ha a lapot olvasgatva kedvünk támad főzőcskézni is, kipróbálhatjuk a kecskesajtos tojáslepény, vagy a tök pejsli receptjét, olvashatunk a sóskáról, a retekről és a gyümölcs aszalásról.

A Szerkesztőség igyekszik a szórakoztató olvasmányok mellett sok hasznos információt is megosztani az olvasókkal. Így például megtudhatjuk, mi számít helyi terméknek, hol, milyen fesztivált rendeznek augusztusig, felsorolják a táplálkozáshoz, vásárláshoz, élelmiszerbiztonsághoz kapcsolódó weboldalak címeit, a nagyobb budapesti és vidéki piacok elérhetőségeit.

A lap pillanatnyilag előfizetéssel, vagy utánvéttel rendelhető meg, közvetlenül a kiadótól vagy a www.helyitermekmagazin.hu weboldalon keresztül, előfizetéssel 550 forintért, laponként pedig 599 forintért.
Mivel a helyi termékek piacra jutásának támogatása szinte minden vidékfejlesztési csoport kiemelt céljai közé tartozik, szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy a Helyi Termék Magazin eljusson minél több Olvasóhoz, helyi termelőhöz, vidékfejlesztési szakemberhez.

Ajánljanak Önök is kiváló helyi termékeket bemutatásra a lakókörnyezetükből, terjesszék és rendeljék meg a Helyi Termék Magazint, hogy a Szerkesztőség eleget tudjon tenni a kitűzött céljainak: egy kiváló lapot adjon "jóemberek kezéből jóemberek kezébe".
« Visszalépés
EXP