Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

1

2

3

4

6

7

10

16

17

20

21

23

24

30

 

 

 

KÉSZÜL A TÉRSÉG "ÚJ" LEADER STRATÉGIÁJA!

2015.08.27.

A 2014 – 2020 –as EMVA LEADER Programban a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesületnek ismét lehetősége nyílik saját Helyi Fejlesztési Stratégiájának kidolgozására és megvalósítására.

 

A munkát a térség helyzetértékelésével, a gazdasági és társadalmi jellemzők számba vételével, az erősségek, gyengeségek, lehetőségek és veszélyek feltérképezésével (SWOT analízis), és nem utolsó sorban a 2007 – 2013-as időszakra vonatkozó fejlesztési tervünk eredményeinek összesítésével és kiértékesítésével kezdjük.

 

A helyzetértékelés alapján történik aztán meg a fő célkitűzések kijelölése és az azok elérését segítő intézkedések meghatározása, melyek a későbbi LEADER pályázatok keretrendszerét adják majd. Fontos azonban, hogy e célkitűzések és intézkedések összhangban álljanak az alulról érkező helyi igényekkel!

 

A következő években az Egyesület illetékességi területe 20 településre terjed ki (Békés, Békéscsaba, Békésszentandrás, Csabacsűd, Csabaszabadi, Csárdaszállás, Csorvás, Gerendás, Gyomaendrőd, Hunya, Kamut, Kardos, Kétsoprony, Kondoros, Mezőberény, Murony, Örménykút, Szarvas, Tarhos, Telekgerendás), a felhasználható forráskeret mintegy 436 millió Ft, mely a fejlesztési forrásokon túl tartalmazza a koordinációs feladatok ellátásához biztosított működési forrásokat is.

 

E keretösszeg valóban hatékony és optimális felhasználása érdekében már a Stratégiai tervezési folyamat elején számítunk a térség szereplőinek aktivitására, szeretnénk megismerni véleményüket, általános javaslataikat és konkrét projekt ötleteiket, hogy azokat lehetőség szerint beépíthessünk a fejlesztési dokumentumba.

 

A két irányból érkező igények harmonizálása, a strukturális keretek és a fejlesztési források véges volta miatt szükségessé válik bizonyos koncepcionális kérdések megválaszolása: mely szektorokra, ágazatokra, településekre fókuszáljon a stratégia, mely tevékenységeket kell mindenképpen támogatni, és melyek a jelenleg kevésbé forrásigényes feladatok, és hogy a potenciális pályázók milyen fejlesztési elképzelésekkel rendelkeznek, melyeket más támogatási programok keretében esetleg nem tudnának megvalósítani?

 

E kérdések megválaszolásában feltétlenül számítunk az Ön értékes segítségére is!

 

Kérjük, az alábbi rövid kérdőív kitöltésével, és/vagy megvalósítani tervezett projektötletei megküldésével segítse a Stratégia kidolgozását!

 

HFS_kerdoiv_2015.docx

projektotlet_adatlap.doc

 

 

A kérdőíveket 2015. október 16-ig, a projektötleteket október 30-ig várjuk a korosokvolgye@invitel.hu e-mail címre vagy a 66-430-355-ös fax számra, de személyesen is átadhatják nekünk az 5600 Békéscsaba, Mednyánszky u. 2. I/10. szám alatti ügyfélszolgálati irodánkban.

 

Természetesen nem feledkezünk meg a Hozzánk korábban eljuttatott, és még nem megvalósult projektötletekről sem, azokat az új tervezési folyamatban is felhasználjuk, és lehetőség szerint beépítjük.

 

Az „új” Helyi Fejlesztési Stratégia kidolgozásával kapcsolatos valamennyi technikai információ, szakmai háttéranyag, aktuális hír és tudnivaló megtalálható lesz weboldalunk DOKUMENTUMTÁR-ában.

 

« Visszalépés
EXP