Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

KÉT SZABADNAP A KÖRÖSÖK VÖLGYÉBEN

2009.06.10.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, a Magyar Turizmus Zrt. és a Falusi és Agrárturizmus Országos Szövetsége együttműködésével az elmúlt időszakban ismertté és népszerűvé vált „Torkos csütörtök” mintájára új kezdeményezésként első ízben 2009. június 12-14. napján kerül sor a „Hazajáró hétvége” névre keresztelt program megszervezésére, melynek célja a hazai vendéglátás, a szabadidő vidéken történő eltöltésének népszerűsítése.

Ennek keretében a hétvégi pihenőidejüket Magyarországon, vidéken eltölteni kívánó vendégek a kezdeményezéshez csatlakozott falusi – vagy akár vidéki kisvárosi – szálláshelyek, boros-, bio- és kézműves porták, pálinkafőzdék, tájházak és a legváltozatosabb vidéki vendéglátók szolgáltatásait legalább 20, de akár 50%-os kedvezménnyel vehetik igénybe ezeken a napokon. A regisztrált szolgáltatók listája a www.hazajaro.hu honlapon tekinthető meg.

Amennyiben az utóbbi hetekben jelentős médianyilvánosságot kapott kezdeményezés beváltja a hozzá fűzött reményeket, valóban nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a szabadidejükben mérsékelt áron, ugyanakkor színvonalasan kikapcsolódni kívánó vendégek hazánkban vegyék igénybe az általuk igényelt – rendkívül széles spektrumú - turisztikai szolgáltatásokat.

Az eseménysorozat – a szervezők szándéka szerint - különösen a családok érdeklődésére tart igényt, hiszen kedvezményes áron valódi élményt nyújthat a gyermekeknek; lehetővé téve, hogy megismerjék és megkedveljék a természetet, az állatvilágot. Hozzájárul továbbá ahhoz, hogy a kirándulók hazánk turisztikai szempontból talán kevésbé reflektorfényben álló tájait, régióit is megismerjék, és kellemes tapasztalatokkal gazdagabban térjenek haza.

A Körösök Völgye Akciócsoport tagjai közül a kezdeményezéshez már csatlakozott a mezőberényi Tópart Vendéglő és Panzió; a békési Diós Tanya falusi vendégház, valamint a dobozi Hársfa Panzió és Étterem változatos igényeket kielégítő szolgáltatásukkal.

Kérjük kedves látogatóinkat, amennyiben tehetik, éljenek a lehetőséggel, és látogassák meg a tagjainak által üzemeltetett vendéglátóhelyeket, és érezzék jól magukat!
« Visszalépés
EXP