Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

1

2

3

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

KŐSZÍNPADDAL BŐVÜLT A BÉKÉSSZENTANDRÁSI SPORTTELEP ÉS RENDEZVÉNYTÉR

2014.06.23.

Hétvégén ünnepélyes keretek között adták át a békésszentandrási szabadstrand területén felépített új kőszínpadot, melyhez a település Önkormányzata pályázati úton nyert támogatást.

Az Európai Uniós forrásból megvalósult beruházás révén egy tájba illeszkedő, kb. 1 m padozat magasságú, 63 m2-es színpadtér került kialakításra, fa tetőszerkezettel, mely fa oszlopokra és fa tartószerkezetre épült.

 

 

Sinka Imre, Békésszentandrás polgármestere elmondta, az Önkormányzat 2013-ban nyújtott be pályázatot a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Egyesülethez. A projekt az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap LEADER - Közösségi célú fejlesztések támogatása jogcím keretében 3 millió Ft támogatásban részesült. Sinka Imre kiemelte, bár az építmény kialakításához az Önkormányzat közel ugyanekkora önerőt biztosított, a ráfordítás öt éven belül megtérül számukra, hiszen a település kulturális és sport programjait a jövőben színpadbérlési költségek nélkül tudják megvalósítani.


A Holt-Körös partján, gyönyörű, nyugodt környezetben található sporttelep és rendezvénytér a helyi LEADER csoport támogatásainak köszönhetően folyamatosan fejlődik. A tavalyi évben pihenőhelyek, szalonnasütő - bográcsozó és grillező létesültek, az idén pedig a színpad mellett elkészül egy új kiszolgáló épület, melyben öltözők, zuhanyzók, mosdók, tárolóhelyiségek és büfé kap majd helyet, a strandolók és a programokon résztvevők nagy örömére. Ez utóbbi fejlesztésre a Békésszentandrás Kulturális Fejlődéséért Alapítvány nyert 35 millió Ft támogatást az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap Turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcím keretében.

 

Hodálik Pál, a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Egyesület elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, a kőszínpad története hűen tükrözi a LEADER Program előnyeit és lehetőségeit.

Emlékeztetett, 2013 nyarán a helyben felmerült reális igényeket látva döntött úgy az Egyesület Közgyűlése, hogy módosítja pályázati kiírását, és az eredetileg tervezettnél nagyobb számban támogatja a térség hagyományainak fenntartható módon történő megőrzését szolgáló projekteket.
 

Az elnök köszönetét fejezte ki Hévizi Róbertnek, az Egyesület elnökségi tagjának, azért, hogy a község érdekeire figyelemmel a változtatást kezdeményezte. 

« Visszalépés
EXP