Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

Kardos falunappal ünnepelt

2009.06.30.

A délelőtti eső sem szegte kedvüket a kardosiaknak a szombati falunapon, amellyel a község alapításának negyvenedik, önállóvá válásának huszadik évfordulóját ünnepelték. A Csaba Néptánc Együttes nyitó műsorát, Brlás János polgármester és Domokos László országgyűlési képviselő ünnepi megnyitóját még a sátortető védelme alól követték nyomon az érdeklődők, dél tájra azonban megkegyelmeztek az égiek, kitisztult az idő és még a nap is előbújt.   
A programok két helyszínen zajlottak folyamatosan. A sportpályán kispályás labdarúgótorna zajlott a nap során, a községházánál felállított színpadon különböző műfajú zenei, táncos és humoros programok váltogatták egymást. Akit valamelyik rész kevésé érdekelt, az póni lovaglással, lovas kocsikázással múlathatta az időt, a gyerekeket pedig ingyenes arcfestés várta. A rendezők bográcsgulyással és birkapörkölttel gondoltak a megéhezőkre, Závoda Ferenc és lelkes csapata ezen felül lapcsánkával kóstoltatta a bámészkodókat, egészen az alapanyagok kifogyásáig.
Kora délután a rendezvény fő támogatója, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága sátrában nagysikerű ÚMVP-s vetélkedőt tartottak, amelynek keretében számos ajándék talált gazdára a helyes választ adók között. Két hostess jóvoltából a színpadi programot előnyben részesítőknek is kijutott szóróanyagokból, reklámtárgyakból, a gyerekeknek pedig lufikat és pólókat osztogattak a nap folyamán.
A sportpályán már javában vívták nagypályás meccsüket a helyi öregfiúk és országos polgármester labdarúgó válogatott képviselői (2–0-ra „polgik” nyertek), amikor az esemény központjában Gerbály András bűvész produkciója kápráztatta el a nézőket. Kora este lépett színpadra az ÚMVP fő vendége, Hári Richárd, a népszerű „Barátok közt” televíziós sorozat Kertész Botondja. Az ifjú színész-énekes jóval korábban megérkezett a helyszínre, ezért a fellépéséig autogramot osztott és közös fotókat készített a helyi rajongóival, ráadásul a színpadi kötelezettsége után is készségesen állta hódolói ostromát.
A jól sikerült falunap hangulatos nosztalgia diszkóval zárult, jóval éjfél után.

B. M.

« Visszalépés
EXP