Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

Kerekasztal beszélgetés a civilekkel

2009.05.25.

Családias körben zajlott le Kondoroson, a 2009. május 22-én rendezett kerekasztal beszélgetés a Napsugár vendéglőben. A megbeszélésen a civil szervezeteket érintő, elsősorban LEADER programból finanszírozható projektekről és más civileket támogató fejlesztési forrásokról és azok felhasználásának módjáról esett szó.

Debreceni Lajos részletesen ismertette a Körösök Völgye Akciócsoport Nonprofit Kft. Vidékfejlesztési Stratégiájának LEADER fejezetének fejlesztési lehetőségeit. Beszámolt a civileket is érintő „Vidéki rendezvények és falunapok” című pályázati kiírásról. Az Akciócsoport településein négy nyertes pályázati program valósul meg, melyeken a civil szervezetek is bemutatkozási lehetőséget kapnak.

A kerekasztal résztvevői megállapodtak abban, hogy LEADER program fő célja a civil szervezetek összefogása, és ennek elősegítésére dolgoztak ki intézkedéseket az EMVA IV. tengelyben megpályázható forrásra.

A kis létszámtól eltekintve nagy volt az érdeklődés, így a megbeszélést követően sok kérdés merült fel a pályázati lehetőségekkel kapcsolatban, melyekre a helyszínen, vagy rövid időn belül telefonon választ kaptak a szervezetek képviselői.
Megjegyezték a résztvevők azt is, hogy több hasonló rendezvényre lenne szükség, mert nagyon hasznos információkkal lettek gazdagabbak, és működésükhöz szükséges a teljes körű tájékoztatás a pályázatokról és egyéb támogatási lehetőségekről.

Összefoglalójában Debreceni Lajos a Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Békés megyei irodavezetője elmondta, hogy támogatják a társadalmi szereplők partnerségben megvalósítandó projektjeit, különös hangsúlyt fektetve a civilek közötti együttműködésre.

                   Tóth Katalin
 Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület
              Békés megyei Iroda

« Visszalépés
EXP