Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

1

2

3

4

6

7

10

16

17

20

21

23

24

30

 

 

 

LEADER 2013 SEGÉDLET A II. FORDULÓHOZ

2013.06.11.

A 2013-as LEADER pályázati szakasz 1. fordulójában a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület LEADER Intézkedési Terve keretében megvalósítani tervezett fejlesztésekre vonatkozó projekt adatlapot és az ahhoz tartozó mellékleteket kell benyújtani az Egyesület Helyi Bíráló Bizottságához, gyakorlatilag a munkaszervezethez. A projektadatlapok elbírálását követően a pályázatok benyújtására (2. forduló) az MVH elektronikus rendszerében van lehetőség.

A pályázatok benyújtására az MVH elektronikus rendszerében van lehetőség.

Feltöltés előtt, kérjük, ellenőrizze, rendelkezik-e az alábbi hozzáférésekkel!


 IGEN NEM 
    
A pályázatot benyújtó személy/szervezet rendelkezik-e a Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Hivatal által kiadott regisztrációs számmal? Amennyiben még nem rendelkezik MVH-s regisztrációs számmal, kérjük, látogasson el az illetékes MVH kirendeltséghez (5600 Békéscsaba, Temető sor 8.) regisztrációs szám igénylésért. Regisztrációs szám a G001-es formanyomtatványon kérhető. A nyomtatvány és kitöltési útmutatója letölthető a http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/ugyfelnyilvantartas/g001_ugyfel_regisztracios_adat_20091115_1007395 linkre kattintva.

   A pályázatot benyújtó szervezet rendelkezik-e a Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Hivatal által kiadott elektronikus jelszóval? (szervezet esetében mindenképpen szükséges a meghatalmazáshoz!) Amennyiben még nem rendelkezik Kérelem/adatszolgáltatás elektronikus úton történő intézéséhez szükséges jelszóval, kérjük, látogasson el az illetékes MVH kirendeltséghez (5600 Békéscsaba, Temető sor 8.) jelszó igénylésért. A szervezet elektronikus jelszavának igénylése a G946-os formanyomtatványon kérhető. A nyomtatvány és kitöltési útmutatója a http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/ugyfelnyilvantartas/g946_adatlap_es_kitoltesi_utmu_20091115_1007401 linken érhető el.


  A szervezet által meghatalmazni kívánt személy rendelkezik-e Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Hivatal által kiadott regisztrációs számmal? Amennyiben még nem rendelkezik MVH regisztrációs számmal, kérem, látogasson el az illetékes MVH kirendeltséghez (5600 Békéscsaba, Temető sor 8.) regisztrációs szám igénylésért. Regisztrációs szám a G001-es formanyomtatványon kérhető. A nyomtatvány és kitöltési útmutatója letölthető a http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/ugyfelnyilvantartas/g001_ugyfel_regisztracios_adat_20091115_1007395 linkre kattintva.
 A szervezet által meghatalmazni kívánt személy rendelkezik-e Ügyfélkapus regisztrációval? Amennyiben még nem rendelkezik Ügyfélkapuval, kérem, látogasson el az Önhöz legközelebbi Okmányirodához, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodához, adóhatóság ügyfélszolgálatához, ahol igényelheti a hozzáférést. Ügyfélkapus regisztrációt bármely természetes személy kezdeményezheti.


FONTOS!!! Természetes személyként történő MVH regisztrációkor ugyanúgy kell az adatokat megadni, mint az Ügyfélkapu igényléskor, mert adateltérés esetén (pl. Rákóczi Ferenc utca helyett Rákóczi u.) nem tudnak belépni az MVH elektronikus felületére.
A módosítási eljárás elkerülése végett, kérjük, fokozottan ellenőrizzék adataik egyezőségét!

Amennyiben mind a négy kérdésre IGEN a válasz, akkor a következő teendője van:
 1. A Bizottság által megtárgyalt és támogathatónak ítélt projektek kapcsán az ügyfelek összeállíthatják a 2. fordulóban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elektronikus rendszerébe feltöltendő pályázataikat. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az elektronikus felület a Mozilla Firefox böngészőre lett optimalizálva!
 2. Amennyiben nem saját nevében vagy nem a szervezet törvényes képviselőjeként kíván kérelmet benyújtani, úgy a kérelem beadásához szükséges előzetesen meghatalmazás készítése. Ezt kizárólag elektronikus úton lehet rögzíteni, a saját néven történő ügyfélkapus bejelentkezést követően.

Amennyiben a szervezet törvényes képviselője rendelkezik Ügyfélkapus hozzáféréssel, úgy nem kell a szervezet részéről meghatalmazást készíteni, hanem az elektronikus felületen a "Regisztráció kezelés" fül alatt található "Nyilatkozat a cég/szervezet elektronikus ügyintézésben eljáró elsődleges törvényes képviselőjének bejelentésére" gomb megnyomásával  és az elektronikus lap beadásával kezdeményezhető az eljárás.


Meghatalmazás rögzítésekor a következő lépéseket kell követni:

 1. Az MVH E-egységes kérelem ügyintézői felület a következő linken keresztül lehet elérni: http://mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/alkalmazasok/viewer/1000005
 2. A MEGHATALMAZOTT saját Ügyfélkapus felhasználónevével és jelszavával (amit korábban az Okmányirodában igényelt!) bejelentkezik a felületre. Amennyiben adateltérés van az MVH-nál és az Okmányirodánál megadott adatok között, a rendszer nem engedi  tovább a felhasználót. Adatmódosításra a G002-es formanyomtatvány kitöltésével (http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/ugyfelnyilvantartas/g002_ugyfel_regisztracio_modos_20091115_1007397 ) van lehetőség, mellyel ismételten fel kell keresni az illetékes MVH kirendeltséget.
 3. Adategyezőség esetén a rendszer kérni fogja a MEGHATALMAZOTT-tól a korábban természetes személyként igényelt MVH-s regisztrációs számát.
 4. A meghatalmazás kitöltésekor kell megadni a MEGHATALMAZÓ MVH-s regisztrációs számát (amit korábban az MVH G001-es formanyomtatványán igényeltek), illetve a Meghatalmazó jelszavát (G946-os formanyomtatvány).
 5. A meghatalmazás kitöltésére a 91/2013. (VI.6.) MVH közlemény 2. számú fényképekkel illusztrált melléklete („Segédlet elektronikus felület használathoz”) nyújt segítséget. http://www.mvh.gov.hu/portal/MVHPortal/default/mainmenu/kozlemenyek/mvhk912013
 6. A meghatalmazás onnantól válik érvényessé, amikor az MVH illetékes kirendeltségéhez papír alapon is beérkezik.!!!

Pályázat feltöltésére vonatkozó tudnivalók:

 • A MEGHATALMAZOTT - amikor már látja a képviselt szervezetet az Ügyfélkapus bejelentkezést követően - megkezdheti a képviselt nevében feltölteni a LEADER pályázatot és a hozzá tartozó mellékleteit szkennelt formában.
 • A véglegesítést követően időbélyegzővel ellátott ún. KR dokumentumot kell nyomtatni, ami a benyújtott kérelemmel teljes mértékben azonos. Módosításra a benyújtást követő 5 napon belül még van mód, de újbóli KR dokumentumot kell nyomtatni.
 • A kinyomtatott KR dokumentum 1 példányával a munkaszervezet ügyfélszolgálati irodáját kell 3 napon belül felkeresni a szükséges záradékolás végett
 • A záradékolt pályázat feldolgozása és elbírálása az elektronikus rendszerben történő benyújtási sorrend alapján történik.
A pályázatok elbírálása az MVH elektronikus rendszerébe történő feltöltés/benyújtás sorrendjében történik!« Visszalépés
EXP