Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

LEADER AKCIÓCSOPORTOK AZ ÁRVÍZKÁROSULT GYEREKEKÉRT

2010.07.30.

Három LEADER Akciócsoport összefogása révén 2010. július 5. és 20. között hatvan árvízkárosult gyermek pihenhetett ingyen Szanazugban, a gyulai oldalon.

A felsődobszai iskolások az Abaúj LEADER Egyesület szervezésében érkeztek meg a Kettős-Körös partjához,utazásukról az Egyesület gondoskodott.

Az akció kezdeményezője és egyben fő támogatója Dr. Sándor Csaba, a Körösök Völgye Akciócsoport Nonprofit Kft. Közös Képviselője volt. A Képviselő Úr fordult hozzánk azzal a kéréssel, hogy a tábor megvalósításához támogatókat keressünk, a már hosszabb múltra visszatekintő jó együttműködés jegyében  pedig kézenfekvő volt, hogy más LEADER Akciócsoportok vezetőivel is felvegyük a kapcsolatot az ügy érdekében.

A kétszer harminc fős gyermekcsoport utazását így Varga Péter munkaszervezet vezető koordinálásával az észak magyarországi akciócsoport biztosította, míg ellátásukhoz két békés megyei szervezet járult hozzá.  Ruck Márton, a Kertészek Földje Akciócsoport Egyesület elnöke felhívására a táborozókat teljes itt tartózkodásuk alatt mézédes sárgadinnyével lepte meg Engelhardt János medgyesegyházi vállalkozó. A gyerekek a Körösök Völgye Akciócsoport területére jellemző helyi termékekkel is megismerkedhettek: a Békési Diós Tanya felajánlása révén különleges ízesítésű öko-kecskesajtokat, az Apimella Szövetkezet jóvoltából pedig finom mézeket kóstolhattak. A Gáza Coop Kft. naponta friss pékáruval, a Megyeri és Társa Kft. megyeri féle száraztésztával, a Kolbászgyártó Kft. a híres csabai kolbásszal és különböző felvágottakkal segítette a gyermekek ellátását. A finomságot az Éden Werk Kft. tejkaramella termékei biztosították.

A Szanazugban eltöltött napokban azonban a gyerekek nemcsak a hasukat tömték, a szervezők számtalan izgalmas és érdekes programmal várták őket. A nagy melegben talán a legnépszerűbbek a folyóparti játékok, a csónakázás és a hajókirándulás voltak, de az ejtőernyős bemutató, valamint a honfoglaláskori hagyományokat és harcmodorokat felelevenítő előadások is nagy sikert arattak. Az egy hetes kirándulásba egy békéscsabai és gyulai városnézés és strandolás is belefért, így a gyerekek remélhetőleg gazdag emlékekkel tértek haza Felsődobszára, ahol bízunk benne hamarosan újra rendezett körülmények között várhatják az őszi iskolakezdést.

« Visszalépés
EXP