Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

LEADER támogatás révén nyílt gyűjtemény Mezőberényben

2013.06.20.

A Nyeregben Alapítvány által kialakított "Mezőberény népi, paraszti eszközeinek gyűjteménye" címet viselő kiállító teret június 14-én nyitották meg a nagyközönség előtt.

Az Alapítvány 2011-ben nyújtott be pályázatot az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) finanszírozott LEADER - közösségi célú fejlesztés jogcím keretén belül, a projekt 7 millió Ft támogatásban részesült.

A pályázati forrás segítségével és nem utolsó sorban az alapító Madarász Kft. és a non-profit szervezet tagjai hozzájárulásának köszönhetően a Mezőberényben csak "Madarász tanyaként" ismert külterületi ingatlan egyik hasz
nálaton kívüli libaóljának teljes felújításával egy impozáns, de a felhasznált anyagoknak hála mégis igazi vidéki hangulatú bemutató teret alakítottak ki.
A kiállított tárgyak és eszközök döntő többsége a helyi lovas hagyományokhoz kötődik, a lovas kultúra és a lovas élet mindennapjait idézi meg.


A gyűjtemény ünnepélyes megnyitóján Madarász Magdolna, az Alapítvány kuratóriumi elnöke köszönetet mondott az Alapítvány mindazon tagjának és partnereinek, akik felajánlásaikkal segítették az ötlet megvalósulását.

Siklósi István, a Város polgármestere köszöntő beszédében a siker mögött megbúvó áldozatos és fáradhatatlan munkára hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta, az elnyert támogatás csak egyik eleme az eredményességnek, a tagok nélkül a projekt nem valósulhatott volna meg!

Emlékeztetett, a Nyeregben Alapítvány nem pihen a babérjain. A kiállítótér szomszédságában az EMVA Turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcím keretében elnyert 35 millió Ft támogatás segítségével 32 férőhelyes sátortábor, ahhoz kapcsolódóan szociális blokk és a 3 patkós minősítésnek megfelelő lovas szolgáltatás kialakítását tervezik. A nagyszabású beruházásnak köszönhetően az Alapítvány által nyaranta kisgyermekeknek és fiataloknak szervezett kézműves és lovas napközis táborok mellett bentlakásos programok megvalósítását is képes majd vállalni.

« Visszalépés
EXP