Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

1

2

3

4

6

7

10

16

17

20

21

23

24

30

 

 

 

Lokálpatrióta kondorosiak

2009.07.14.

Ulti bajnoksággal indult, szentmisékkel zárult a Kondorosiak Baráti Köre Közhasznú Alapítvány által július 10-12. között első alkalommal megrendezett Kondorosiak Világtalálkozója. A két esemény között változatos gyermek-, kultúr-, szórakoztató- és sportprogramok várták a különböző helyszínekre kilátogatókat péntek délutántól egészen szombat éjszakáig.

A csárda melletti központi helyszínen felállított színpad másfél napon át ontotta a különböző zenei és táncos műsorokat, emellett karate bemutató, valamint az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program által támogatott komikus előadás szórakoztatta a publikumot. Az első napon komoly sikere volt annak a baráti találkozónak, amelyen az elszármazottak meséltek a világ különböző tájain szerzett élményeikről. Major László nyelvész és matematikus finnországi beszámolójára, dr. Szeljak György kulturális antropológus Mexikóban szerzett tapasztalataira, vagy Kupecz Márta indiai tájékoztatójára zsúfolt hallgatóság volt kíváncsi a Művelődési Házban.

Szombaton több új helyszín kapcsolódott be a sorozatba. A Petőfi Általános Iskolában a tanintézet mutatkozott be régi tablók segítségével, eközben a sportpályán négycsapatos labdarúgó öregfiúk torna zajlott két testvértelepülés, Nagysalló és Bős, valamint Csabacsűd vendégszereplésével. A Művelődési Házban különböző kiállításokat tekinthettek meg az érdeklődők, a legkisebbek számára pedig a gyermeknapról elcsúsztatott vizesparti kínált felüdülést a Széchenyi téren összeállított alkalmi medencében. Az ország-világ különböző pontjairól hazalátogatók hintókon ismerkedhettek meg a település legújabb arculatával, autóbuszos kirándulás keretében pedig az alaposan felújításra szoruló Geist-kastélyba is ellátogattak.

Ennyi programot persze képtelenség lett volna megtartani általános helyi összefogás nélkül. Nos, a kondorosiak a lokálpatriotizmusuk mellett ezen a téren is pozitív példát mutattak, ami azt sejteti, hogy az első találkozónak lesz folytatása.

B. M.

« Visszalépés
EXP