Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

MEGÚJULT A TÓ KÖRÜLI SÉTÁNY KONDOROSON

2014.10.08.

Az ICIRI PICIRI Alapítvány az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) Falumegújítás-és fejlesztés jogcíme keretében közel 14,5 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a kondorosi tó körüli sétány megújítására. 
 

Paluska Zoltán, az Alapítvány kuratóriumának elnöke a beruházás ünnepélyes átadásán elmondta, a pályázati forrás segítségével több, mint 500 méter hosszan újították fel a tó körüli sétautat, mely mellett padokat és szeméttárolókat is kihelyeztek, valamint fatelepítésre is sor került. E mellett kerékpáros pihenőhelyet is kialakítottak, és korszerűsítették a közeli nyilvános mosdó épületét is. Kiemelte, a helyi vállalkozások és magánszemélyek felajánlásainak köszönhetően a tó körül 13 kandeláber is kihelyezésre került.

A civil szervezet vezetője hozzátette, a projekt sikeres megvalósításában nagy szerepet vállalt a település Önkormányzata is, aki az előleg felvételhez szükséges bankgaranciát biztosította a szervezet számára.

Dankó Béla, Kondoros Város polgármestere kiemelte, a sétány kialakítása talán a legkisebb volumenű, de kétségkívül a leglátványosabb beruházása a településnek.

Emlékeztetett, az eredetileg záportározóként funkcionáló, de erősen elhanyagolt, náddal sűrűn benőtt tóból korábban több ezer köbméter iszapot termeltek ki. Ez a tereprendezés tette lehetővé az Alapítvány által tervezett fejlesztés megvalósítását, minek köszönhetően a terület a szabadidő hasznos és kellemes eltöltésére is alkalmassá vált.Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, köszöntő beszédében a megújult tér vidéki életminőségre gyakorolt hatását emelte ki. Hangsúlyozta, a helyben elérhető szolgáltatások mennyiségi és minőségi javulásán túl a fejlesztés a turizmusra is jótékony hatással lehet. Méltatta a városvezetés ilyen irányú lépéseit, kiemelve a Kondorosi Csárda és környezetének megújítását.

Paluska Zoltán zárásként összegezte a településen az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap támogatásával az elmúlt években megvalósult beruházásokat. A listán az evangélikus és katolikus templom felújítása, az evangélikus temető ravatalozójának és kerítésének megújítása, két új játszótér és egy új futópálya kialakítása, több civil szervezetek által használt közösségi tér kiépítése, ill. vállalkozások eszköz és telephelyfejlesztése szerepelt.

A város legújabb fejlesztését jelentő sétány ünnepélyes átadásán a szalagot Máté Istvánné, az Iciri-Piciri Alapítvány alapítója, Fazekas Sándor, Dankó Béla és Vantara Gyula országgyűlési képviselő vágta át.

 

Foto: beol.hu
 

« Visszalépés
EXP