Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

1

2

3

4

6

7

10

16

17

20

21

23

24

30

 

 

 

MEGJELENT A 2013. ÉVI KKV MUNKAHELYTEREMTŐ PÁLYÁZAT

2013.02.15.

Ismét meghirdette a munkahelyteremtő beruházásokhoz kapcsolódó pályázatát a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A rendelkezésre álló keretösszeg  10 milliárd forint, pályázni február 14-étől április 5-éig lehet, a támogatásokról május 31-éig születik döntés.

A lehetőség gazdasági társaságoknak, vállalatoknak, szövetkezeteknek, egyéni vállalkozásoknak, külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepeinek és kereskedelmi képviseleteinek szól.

A támogatás elsősorban gépek, eszközök, berendezések vásárlására használható fel. Idén 1,4 millióról 1,5 millió forintra emelkedett az egy munkavállaló után adható támogatást. Ez az alapösszeg félmillió forinttal bővül, ha a vállalkozás regisztrált álláskeresőt vesz fel, további 300 ezer forinttal, ha roma származásút, 200 ezerrel, ha hátrányos és 300 ezerrel, ha a leghátrányosabb helyzetű térségben hoz létre munkahelyet. Ha szabad vállalkozási zónában bővít a vállalkozás, további 400 ezer forint támogatásra jogosult, vagyis a maximális - vissza nem térítendő -támogatás 3 millió forint lehet munkavállalónként.

A korábbi évekhez képest fontos változás, hogy már nemcsak legalább három éve működővállalkozások pályázhatnak, hanem kétéves működés is elegendő. A pályázaton azok a vállalkozások vehetnek részt, amelyek utóbbi évüket pozitív szaldóval zárták.

Az elnyert összegből munkahelyet kell teremteni,amelyet legalább két évig, az ahhoz kapcsolódó gépeket és egyébbeszerzéseket pedig legalább három évig kell fenntartani.

A részletes feltételeket tartalmazó pályázati felhívás a www.kormany.hu vagy a www.munka.hu oldalról érhető el. A munkaügyi központ összefoglalója lent letölthető.

kkv palyazat

Forrás: kormany.hu
« Visszalépés
EXP