Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

7

10

13

17

19

20

25

28

29

31

 

 

 

MEGJELENT A MAGYAR FALU PROGRAM KÉT PÁLYÁZATI KIÍRÁSA

2019.02.27.

Megjelentek Magyar Falu Program keretében az 5000 fő, és ez alatti lakosságszámú településeken működő történelmi egyházak, valamint a önkormányzatok, önkormányzati társulások számára a közösségi terek felújítását, programokkal való feltöltését célzó pályázati felhívások.

A program esélyt ad a helyi kultúra, a szabadidős tevékenységeknek fejlődéséhez, támogatja a hagyományok megtartását és azok továbbvitelét, a települések társadalmi kohéziójának megerősödését.

 

Egyházak esetében támogatás igényelhető: már meglévő, de használaton kívüli épületek (különösen: plébánia, parókia, egyházi közösségi és gyülekezeti ház, imaház) általános és energetikai felújítására, egyházi közösségszervező személy foglalkoztatására, valamint programszervezésre, a program(ok)hoz kapcsolódó működési költségekre, eszközbeszerzésre.

Települési önkormányzatok esetében a nemzeti és helyi identitástudat erősítése céljából a már meglévő kulturális intézmények tereinek felújítására, kultúrát segítő személy programszervező foglalkoztatására, valamint egyéb programszervezésre, és a programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzésre és programokhoz kapcsolódó működési költségekre igényelhető támogatás.

Egy pályázaton belül a három önállóan is támogatható tevékenységre is benyújtható pályázat, így az összesen igényelhető támogatási összeg 22 971 800 Ft lehet.

A Magyar Falu Program (a továbbiakban: MFP) keretében nyújtott támogatás vissza nem térítendő, 100%-os támogatási intenzitású hazai támogatásnak minősül.
A Támogató támogatott projektek esetében 100%-os mértékű támogatási előleget biztosít.

A pályázatot kizárólag elektronikus úton, az elektronikus benyújtó felületen keresztül lehet benyújtani. Egyházi pályázó esetén Cégkapuval kell rendelkezni, az Önkormányzatoknak pedig Hivatali kapuval. A kapcsolattartás kizárólag elektronikus úton történik.

A kérelmek benyújtására:

  • Egyházak esetén: 2019. március 18. napjától 2019. április 25. napjáig,
  • Önkormányzatok esetén 2019. március 18. és 2019. április 27. között van lehetőség

 

Bővebb információ:
Magyar Államkincstár Központi Ügyfélszolgálata: Tel.: +36-1-452-2902 és a +36-70-460-9002, e-mail:
mfp@allamkincstar.gov.hu, vagy a megyei igazgatóságok állampénztári irodáiban http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/ugyfelszolgalatok/megyek

 

« Visszalépés
EXP