Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

NYOLCADIK ALKALOMMAL RENDEZTÉK MEG TARHOSON A KÖRÖSÖK VÖLGYE FOLKLÓRFESZTIVÁLT

2014.07.07.

Tarhos Község Önkormányzata immár a nyolcadik Körösök Völgye Folklórfesztiválra várta hétvégén a népzene, néptánc és népdal kedvelőit.

 

A színvonalas programról mintegy húsz egyéni fellépő és csoport gondoskodott. Hornok Sándor polgármester elmondta, a számos megyei előadó és együttes mellett csökmői és püspökladányi műsorszámok is gazdagították a repertoárt.

  

A település vezetője kiemelte, a baráti, sőt családi hangulatú fesztiválon egyre nehezebb elegendő időt és teret biztosítani a művészeknek.

Aki egyszer már fellépett itt, szívesen tér vissza évről-évre, és sokan szeretnének „újoncként” bemutatkozni a helyi közönségnek. Ez nem is csoda, hisz a tarhosiak és a rendezvényre kilátogatók mindig várják a kedvenceket, de örömmel és szeretettel fogadják az újoncokat is!


Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke megnyitóbeszédében a szórakoztatáson és hagyományőrzésen túl a rendezvény értékmegőrző feladatait emelte ki.


A Körösök Völgye Akciócsoport több települése is képviseltette magát az eseményen. Mások mellett fellépett a Kamuti Néptáncegyüttes, a Berényi Népdalkör, és nagy sikert aratott a békési Belencéres Néptáncegyüttes záró műsora.


A Fesztiválról a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Egyesület gondozásában év végén megjelenő imázs filmhez is készült néhány látványos felvétel, mely érzékletesen mutatja be a térség gazdag kulturális hagyományait és az itt élő nemzetiségek örökségét.
 

« Visszalépés
EXP