Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

Szeptember 1-től elindul a Tanyafejlesztési Program

2011.08.29.

A Tanyafejlesztési Program támogatásaira szeptember 1-től 30-ig pályázhatnak az érintett őstermelők, családi gazdálkodók, önkormányzatok, kistérségi társulások és tanyagondnoki szervezetek.

A 81/2011. (VIII. 11.) VM rendelet alapján térségünkben
Békés, Békéscsaba, Csabacsűd, Gyomaendrőd, Kardos, Kétsoprony, Mezőberény, Örménykút, Szarvas és Telekgerendás települések jogosultak támogatásra.

A rendelet alapján támogatás vehető igénybe:

1. célterület keretében
A tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek megőrzését és fejlesztését célzó települési és térségi fejlesztésekhez, ezen belül többek között a tanyai termékek piacra jutását elősegítő intézkedésekhez, földutak karbantartásához szükséges eszközök beszerzéséhez, energiaellátáshoz, tanyagondnoki szolgálatok fejlesztéséhez.

E célterület tekintetében pályázat benyújtására települési önkormányzatok és ezek társulásai, nonprofit szervezetek, egyházak, tanyagondnoki szolgálatok jogosultak.

A támogatási intenzitás 90%.

2. célterület keretében
A tanyák és az alföldi tanyás térségek megőrzése, fejlesztése érdekében a tanyagazdaságok fejlesztéséhez, ezen belül lakóépületek felújításához, energiaellátáshoz, vetőmag és gyümölcsfa beszerzéséhez, szennyvízkezeléshez.

Pályázatot mezőgazdasági tevékenységet végző őstermelők, egyéni vállalkozók vagy családi gazdálkodók nyújthatnak be, amennyiben életvitelszerűen saját, vagy hozzátartozója tulajdonában lévő tanyán élnek, bevételük több mint 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származik, és e bevétel 2010-ben nem haladta meg a nettó ötmillió forintot.

A pályázó az összes elszámolható költség 75%-át igényelheti támogatásként.

A pályázati felhívásokat a Vidékfejlesztési Képzési és Szaktanácsadási Intézet honlapján  (
www.vkszi.hu) találhatók meg.

« Visszalépés
EXP