Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

TÁMOGATÁS A NÉPI ÉPÍTÉSZETI ÖRÖKSÉG MEGŐRZÉSÉRE

2018.03.13.

Újra igényelhető támogatás a Népi Építészeti Program keretében, a rendelkezésre álló 1,5 milliárd forintos keretösszeg erejéig.

 

A program célja veszélyeztetett népi építészeti örökségünk, a népi műemlékek, a műemléki értéket képviselő vidéki épített örökség megóvása, megőrzése, fenntartása.

A vissza nem terítendő költségvetési támogatás összege projektenként minimum 1, maximum 20 millió Ft.

Az egyedi kérelmek benyújtására 2018. április 6-ig van lehetőség.

 

A támogatás a népi építészeti emlékek veszélyelhárításához, állagmegóvásához, valamint részleges vagy teljes helyreállításához igényelhető, ha az az épített örökségnek műemléki értéket képviselő, védelem alatt álló eleme (egyedi műemlék, nyilvántartott műemléki érték, helyi rendelettel védett). A támogatási kérelmet a védelem alatt álló épületek tulajdonosai, vagyonkezelői, használói nyújthatják be.

A támogatás mértéke:

  • természetes személyek esetén a beruházás megvalósítása során felmerülő összköltség legfeljebb 80%-a,
  • az önkormányzatok és egyéb szervezetek esetén legfeljebb 50%-a lehet,

folyósítása pedig támogatási előleg formájában, egy összegben történik.

A támogatás odaítélése során kiemelt szempont a hagyományos építőanyagok és hagyományos műszaki megoldások alkalmazása. A támogatott értékek állagmegóvási, felújítási munkálatai során az épületeket lebontani és helyükre teljesen újat építeni nem lehet.

A projekt megvalósítására 2018. március 1. és 2019. május 31. között van lehetőség.


A kérelmeket egy eredeti papír példányban és elektronikus adathordozón szerkeszthető formában is „Népi Építészeti Program” megnevezéssel kell benyújtani a Lechner Tudásközponthoz.

Bővebb információ és pályázati dokumentáció: http://lechnerkozpont.hu/cikk/tamogatas-a-nepi-epiteszeti-orokseg-megorzesere

 

Forrás: lechnerkozpont.hu

 

« Visszalépés
EXP