Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

1

2

3

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

Térségi Civil Fejlesztő Központ létesül Szarvason

2011.05.20.

A Körös-Szögi Civil Fórum Egyesület 2010 márciusában nyújtotta be pályázatát az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Leader tengelyének Közösségi célú fejlesztés jogcíme keretében, Térségi Civil Fejlesztő Központ létesítésére.
A pályázathoz Szarvas Város Önkormányzata a Damjanich utcai volt óvoda épületét biztosította az Egyesületnek öt évre szóló térítésmentes használattal.
A kedvező eredményéről 2010 augusztusában kapott értesítést az Egyesület, a támogatás összege azonban közel egy millió Ft-al kevesebb volt az igényelt összegnél. Mivel látható volt, hogy ennek csak adminisztrációs hiba az oka, az Egyesület fellebbezett.
A fellebbezés megjárta a maga hivatalos útjait, s a végső döntés 2011. április 7-én született meg. Ennek értelmében a Civil Ház beruházása bruttó 22.836.085 Ft támogatásban részesül.
Mivel az építési - kivitelezési munkák összege nem éri el a közbeszerzési értékhatárt, az Egyesület elnöksége árajánlatokat kért, melyek közül - a leader-referenciákat is figyelembe véve - a békésszentandrási Liget - Mix Kft. árajánlatát fogadta el. A kivitelezőnek a munkaterület átadása 2011. április 20-án megtörtént.
A fellebbezés miatt a beruházás több hónapos késéssel indulhatott, de a kivitelezési, felújítási munkáknak ebben az évben be kell fejeződniük.
A pályázati támogatás az épület felújításán túlmenően, berendezésre és informatikai fejlesztésre is fedezetet nyújt, sőt az első három évben a Civil Ház működési költségeihez is hozzájárul!
Ennek ellenére több olyan kisebb-nagyobb munka elvégzésére lesz még szükség, amire a támogatásból már nem futja. Ilyen például az ingatlan szép nagy udvara, amelynek parkosítása a szarvasi és kistérségi civilekre vár majd. Komoly civil társadalmi összefogás szükséges ahhoz, hogy a Civil Központ a kistérségi civilek igazi otthonává váljon.
Köztudott, hogy 2011 az aktív polgárságot előmozdító önkéntes tevékenységek európai éve. Ennek jegyében is kérjük a kistérség valamennyi civil szervezetének tagjait, hogy önkéntes munkával is segítsék a Térségi Civil Fejlesztő Központ megvalósítását, s 2012-től töltsék meg élettel a Házat!

Civil Fórum Egyesület Elnöksége
« Visszalépés
EXP