Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

1

2

3

4

6

7

10

16

17

20

21

23

24

30

 

 

 

TANYAPROGRAM 2015!

2015.07.02.

2015. július 15-től - 2015. augusztus 14-ig lehet pályázatot benyújtani az idei Tanyaprogramra.

A jogszabály értelmében a tanyás térségben működő önkormányzatok, önkormányzati konzorciumok, önkormányzati társulások, civil szervezetek, önálló jogi személyiségű egyházi szervek, valamint a 2015. január 1. óta tanyán, vagy tanyás térségben élő természetes személyek, őstermelők, egyéni vállalkozók és családi gazdálkodók az alábbi 5 célterületre pályázhatnak.

  • a tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek megőrzését és fejlesztését célzó települési és térségi fejlesztésekhez, (2-50 millió Ft)
  • a tanyák és az alföldi tanyás térségek megőrzése, fejlesztése érdekében a tanyagazdaságok fejlesztéséhez, (max. 3 millió Ft)
  • a tanyák és a tanyás térségek megőrzése, fejlesztése érdekében a tanyával rendelkező, mezőgazdasági tevékenységet igazoltan nem folytató tanyán élő lakosok számára gazdaság indításához, (max. 3 millió Ft)
  • a tanyák, valamint a tanyás térségek megőrzése, fejlesztése érdekében a villany nélküli tanyák lakóépületének alapvető villamosenergia-ellátását biztosító egyéni fejlesztésekhez, (max. 10 millió Ft)
  • az országos külterületi szociális mezőgazdálkodás elterjesztését támogató mintaprogramokhoz.  

Az igényelhető támogatás mértéke célterületenként eltérő, 75-100% között lehet. A rendelkezésre álló keretösszeg 1,412 Mrd forint.

A Program keretében benyújtandó pályázatokat és egyedi támogatási kérelmeket a Hermann Ottó Intézet (NAKVI) kezeli, a támogatási döntést külön szakértőkből álló Bíráló Bizottság hozza meg.


A részletes feltételeket 35/2015. (VI.30.) FM rendelet és a külön pályázati felhívások tartalmazzák, amelyek a kormany.hu kormányzati portálon, valamint a Hermann Ottó Intézet honlapján (www.nakvi.hu) elérhetőek.

 

« Visszalépés
EXP