Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

TURIZMUS, AGRÁRIUM, MEGÚJULÓ ENERGIA, DE MINDENEKELŐTT PARTNERSÉG! Helyzetjelentés a Stratégia felülvizsgálatáról

2011.03.09.

A Körösök Völgye Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának általános felülvizsgálata a végéhez közeledik, a tervezői csoport szakmai munkája, a lakossági fórumok tapasztalatai és a beérkezett több tucat projektötlet alapján körvonalazódnak a térség jövőbeni fejlesztési irányai.
A fő célkitűzéseket illetően teljes az egyetértés: a térségben élők számára valós megélhetési alternatívát és javuló életminőséget kell kínálni, s ennek érdekében a meglévő erőforrások és lehetőségek fenntartható, partnerség alapú fejlesztése indokolt.

Ugyanakkor maguk az egyes szférák képviselői, vállalkozók és civilek is egyaránt elismerik, a véges támogatási források és a szerteágazó fejlesztési igények, értékek közötti választás nehéz döntés elé állítja majd a tervezői csoportot, s a végrehajtás során talán még nehezebb feladatot ró a Körösök Völgye Akciócsoportra!

HVS munkaanyag_20110309

Hogyan képes e problémákra válaszokat nyújtani a „Sokszínű természet, sokszínű társadalom a Körösök Völgyében” címet viselő, felülvizsgált Helyi Vidékfejlesztési Stratégia?

Egyrészt a turizmus, az agrárium és a megújuló energia háromszögére fókuszálva a fő célkitűzések, lehetséges kitörési pontok egyértelmű kijelölésével, a helyi erőforrásokra, vagy legalábbis részben helyi erőforrásokra (erősségekre és lehetőségekre) támaszkodó intézkedés csomag összeállításával, másfelől magának az Akciócsoport ösztönző, fejlesztő, hálózatépítő tevékenységének erősítésével.

Ha kíváncsi a Stratégia régi/új célkitűzéseire, s azok megvalósítását elősegítő lehetséges intézkedésekre, a felülvizsgálat folyamatára, weboldalunk
Dokumentumtárában mindezeket megtalálja.« Visszalépés
EXP