Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

Tanulmány véleményezésre

2010.04.02.

Kedves Olvasó!

A Körösök Völgye Akciócsoport Nonprofit Kft. "Sokszínű természet, sokszínű társadalom a Körösök Völgyében" c. Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának fő prioritásai között szerepel a környezeti, természeti és kulturális értékek fejlesztése.
Ennek érdekében a dokumentum több intézkedést („Degredációra érzékeny talajokon tájhasználat váltásának segítése, és ártéri vízrendszer rehabilitálására alapozott természet közeli, mozaikos tájszerkezet kialakításának támogatása; Környezetkímélő megújuló energiagazdálkodási rendszerek bemutatása, kiépítése, elterjesztésének elősegítése; Természet közeli tájrészek fenntartása és növelése erdősítéssel, gyepesítéssel és a térség természeti funkcióinak visszaállításának támogatása”), és azok megvalósítására számos megoldási javaslatot fogalmaz meg.
E prioritás szorosan kapcsolódik a Stratégia leghangsúlyosabb eleméhez, a helyi turizmus fejlesztéséhez is.

A rendelkezésre álló források hatékony felhasználásának elősegítése érdekében Akciócsoportunk megbízást adott a Körösök Völgye ökológiai stabilitásának megőrzése, illetve továbbfejlesztése, fenntartható természet közeli tájhasználat kialakításának stratégiája témájú tanulmány elkészítésére, hogy Társaságunk és a térségbe beruházó vállalkozások, döntéshozók is lássák, hol, milyen célból érdemes befektetni, fejlesztéseket, környezetvédelmi beruházásokat elindítani, támogatni.

Az elemzés törzsszövege elkészült, a dokumentum véglegesítése előtt azonban mindenképpen szeretnénk, ha a térség szereplői megismernék annak tartalmát, mondanivalóját, s megosztanák velünk véleményüket, hogy azokat szükségképpen be tudjuk illeszteni az anyagba.
 
Erre való tekintettel Kérjük Önt, hogy a Tanulmányról alkotott véleményét, észrevételeit, javaslatait (figyelembe véve az annak kidolgozásához iránymutatásul használt vázlatot) írásban küldje meg részünkre legkésőbb 2010. április 16-án (péntek) du. 14 óráig az alábbi elérhetőségek valamelyikére.
•    Fax: 66/430-355;
•    E-mail:
botose@invitel.hu;
•    Szakmai kérdésekben: Dr. Forján Mihály Urat kereshetik –
forjanpetra@alfold.net

Észrevételeit személyesen is átadhatja munkatársainknak az 5600 Békéscsaba, Mednyánszky u. 2. I/10. szám alatti ügyfélszolgálati irodánkban, de akár weboldalunk "Fórumán" keresztül is eljuttathatja hozzánk javaslatait.

A beérkezett vélemények alapján 2010. áprilisának második felében térségünk több településére szervezünk szakmai műhelybeszélgetéseket, illetve lakossági fórumokat, melyek időpontjáról e helyen szintén tájékoztatjuk Önt.

Segítő együttműködését előre is köszönjük!

 
Tanulmány_Ökostabilitás                     Tanulmány vázlat

  « Visszalépés
EXP