Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

3

4

5

6

7

9

10

11

13

14

17

18

19

23

24

26

27

28

30

31

 

 

 

VIDÉK MUSTRA 2012 - Termelői piac a főváros szívében

2012.06.21.

2012. június 22. és július 6. között, péntekenként 8 órától 18 óráig termelői piacot szerveznek a Vidékfejlesztési Minisztérium kezdeményezésére és támogatásával a minisztérium épületének árkádja alatt. A piacon az ország bármely területéről érkező kistermelők, biotermelők, hungarikumot előállító élelmiszer manufaktúrák kínálhatják termékeiket. A cél, hogy a vidék értékei, étkei folyamatosan jelen legyenek a főváros szívében, és lehetőséget biztosítsanak arra, hogy a budapestiek és a turisták itt is ismerkedhessenek a vidéki kultúrával, gasztronómiával.

A program lehetőséget biztosít a termelőknek, hogy Magyarországon egyedülálló módon a város központjában a minisztérium épületének árkádja alatt, állandó piacon mutathassák be és értékesíthessék termékeiket, és ezáltal szélesebb körű ismertséget szerezhessenek. A szervezők szeretnék, hogy a kultúránkban és hagyományainkban élő értékek, melyekre igazán büszkék lehetünk, minél többekhez eljussanak, egyúttal a piacon való vásárlásra ösztönözzék a fővárosi lakosokat, a környéken dolgozókat, a turistákat.

A piac egyszerre összesen 40 árust tud fogadni az árkád két szárnyában, az árusok részére egységes arculatú (installálható) 2 m2-eskecskelábú asztalt biztosítanak a szervezők. A termelők szövetkezetenként, tájegységenként vagy védjegyek szerint közös arculattal jelennek meg a piacon. A Minisztérium és a szervezők széleskörű kommunikációval népszerűsítik a projektet a különböző médiacsatornákon.

A piacon való részvétel ingyenes, azonban a piac újszerűségére és a kiemelt helyszínre tekintettel kóstoltatást is szerveznek, amelyhez kérik a termelők hozzájárulását. Az utazást minden résztvevőnek egyénileg kell megoldania. A kedvezményes parkolás kérdése még tárgyalás alatt áll, így javasolják, hogy az árusok csoportosan, közös gépjárművel érkezzenek a piacra. A legolcsóbb parkolási lehetőség a környéken a Westend bevásárlóközpont szabadtéri parkolójában 900 Ft-ért oldható meg.

Áramvételi lehetőség van, hűtőt igény szerint, térítés ellenében tudnak biztosítani.

A jelentkezés feltétele, hogy a termelő kötelezettséget vállal arra,hogy az első 3 egymást követő pénteki piaci napon (június 22., 29.,július 6.) megjelenik a helyszínen, megfelelő mennyiségű, minőségű áruval, valamint vállalja, hogy a utazásának/termékei szállításának költségeit fedezi.

Az árusokat arra kérik, a rendezvény színvonalához mérten,rendezett, lehetőség szerint népies jellegű ruhában jelenjenek meg.

Jelentkezés és további információk:

G-Mentor Kft. - Galisz Tamás (galisz.tamas@gmentor.hu)
Vidékfejlesztési Minisztérium (katalin.faggyas@vm.gov.hu)

 

Forrás: VM Sajtóiroda

« Visszalépés
EXP