Eseménynaptár:

H

K

S

C

P

S

V

1

2

3

4

6

7

10

16

17

20

21

23

24

30

 

 

 

Hírek

MAGYARORSZÁG 365 FOTÓPÁLYÁZAT

2020.09.02.

A tavalyi, nagy sikerű kiírás után Magyarország kormánya keddtől újra meghirdette a Magyarország 365 fotópályázatot, melyre három kategóriában várják akár professzionális, akár amatőr fotográfusok felvételeit. 

  • Természet és táj (egyedi és sorozat) kategóriába Magyarország természeti kincseit, növény- és állatvilágát bemutató felvételeket, makrofotókat, asztrofotókat lehet küldeni.
  • Épített és tárgyi örökség (egyedi és sorozat) kategória képei a népi építészeti emlékeket, műemlékeket, valamint korunk legmodernebb épületeit, épületegyütteseit, városrészeket, köztéri szobrokat, középületek belső tereit mutatják be.
  • Életképek (egyedi és sorozat) kategóriába pedig a városi és vidéki közösségeket ábrázoló képeket, portrékat, apró emberi történeteket várják.
» Tovább

SZEPTEMBER 14-IG IGÉNYELHETŐ TÁMOGATÁS NÉPI ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKEK MEGÓVÁSÁRA

2020.08.28.

Magyarország területén álló népi építészeti emlékek
− veszélyelhárítását,
− állagmegóvását, valamint
− részleges vagy teljes helyreállítását
megelőző és megalapozó előkészítő dokumentációk, kutatások elkészítéséhez, valamint épületfelújítási és karbantartó tevékenységekhez igényelhető min. 500 ezer Ft, maximum 20 millió Ft támogatás. A támogatási intenzitás a pályázó státuszától függően 50-80% is lehet.

» Tovább

NYÍLT NAPOT TARTOTTAK A SZARVASI KUTYAMENHELYEN

2020.07.28.

Szombat délelőtt nyílt napra várta tagjait és segítő önkénteseit, valamint az érdeklődőket a Szarvas Kóbor és Elveszett Kutyáiért Állatvédő Egyesület.  

A program apropóját a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Egyesület LEADER Programja keretében támogatott pályázat sikeres megvalósítása adta. Az Állatvédő Egyesület 2019-ben mintegy 4,7 millió Ft támogatást nyert a szarvasi gyepmeseri telep fejlesztésére, a forrást teljes egészében egy új, korszerű, 16 férőhelyes kutyakennel kialakítására fordították. A pályázat a beruházás költségeinek 85%-át fedezte, az Egyesület a helyi önkormányzat segítségével további 15% önerőt biztosított az építkezéshez. Az új kennel sor a kutyusok komfortosabb és biztonságosabb elhelyezését is szolgálja és a gondozók munkáját is megkönnyíti, hiszen így az állatok etetése, tisztántartása is könnyebbé válik. 
 

» Tovább

ÚJRA FELSZENTELTÉK A MURONYI JANTYIK MÁTYÁS KÁPOLNÁT

2020.07.06.

A Páduai Szent Antal Plébánia 2018-ban nyújtott be támogatási kérelmet a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Egyesület által meghirdetett, Épített és táji természeti értékek megőrzését célzó komplex projektek támogatása c. pályázati felhívására, melynek keretében 2019-ben 5.232.824,- Ft-ot nyert el a Murony külterületén található Jantyik Mátyás Kápolna felújítására.

A támogatás a beruházás 85%-át fedezte, 15% önerőt a Plébánia biztosított a fejlesztéshez. A projekt kötelező részét képező közösségépítő program keretében a Kápolna újraszentelésére 2020. július 4-én került sor.

A projekt megvalósításához ezúton is gratulálunk!

És eddig tartott a hír; minden benne van, de mégsincs benne semmi…

» Tovább

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS FELFÜGGESZTÉS - KÖZLEMÉNY

2020.07.05.

A Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület által meghirdetett VP6-19.2.1-54-9-19 kódszámú, Térségi szálláshelyek fejlesztése c. pályázati felhívás felfüggesztésre kerül!

A felfüggesztés kezdő napja 2020. július 11. (Pályázatok benyújtására tehát 2020. július 10-én 23:59:59-ig van lehetőség.)

A pályázati felhívás újranyitásáról szintén közleményben rendekezünk. 

» Tovább

Archívum

» További hírek
EXP